Ο Αυξεντίου μας δείχνει πού να κατευθυνθούμε για να ζήσουμε ελεύθερα και με αξιοπρέπεια…




Το παράδειγμα το Γρηγόρη Αυξεντίου, στις νέες συνθήκες, δίδει φως στην κατεύθυνση που πρέπει και η νεολαία και οι μεγαλύτεροι να κατευθυνθούμε, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ελεύθερα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μετά το εθνικό μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά.

“Μνημονεύσαμε σήμερα τον Υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Θυμηθήκαμε τη θυσία και τον ηρωισμό του και τους αγώνες της γενιάς του για μία Κύπρο ελεύθερη”, είπε ο κ. Συλλούρης.

“Αυτό το παράδειγμα”, πρόσθεσε, “στις νέες συνθήκες, δίδει φως στην κατεύθυνση που πρέπει και η νεολαία και οι μεγαλύτεροι να κατευθυνθούμε, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ελεύθερα”.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Η ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΥΣΙΑΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

62 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη του ήρωα με αγώνες, και όχι με λόγια, μαχόμενοι για μια Κύπρο ελεύθερη και δημοκρατική, όπως ακριβώς θα την ήθελε και ο Γρηγόρης.

Σαν σήμερα, στις 3 Μαρτίου 1957, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, σε μια εξώκοσμη πράξη ανδρείας, θυσίασε τη ζωή του ώστε εμείς, οι απόγονοί του, να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι.

Η ΕΔΕΚ, λαμβάνοντας το μήνυμα του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, αγωνίζεται από τη μέρα της ίδρυσής της υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του Κυπριακού λαού.

62 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη του ήρωα με αγώνες και όχι με λόγια, μαχόμενοι για μια Κύπρο ελεύθερη και δημοκρατική. Όπως ακριβώς θα την ήθελε και ο Γρηγόρης.

Η Θεοχάρους τιμά τον Γρηγόρη Αυξεντίου με στίχους του Κάλβου

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους παρέστη σήμερα το πρωί στο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα 55-59 Γρηγόρη Αυξεντίου, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του μνημόσυνου, η κα. Θεοχάρους είπε ότι «το μόνο που σκέφτομαι αυτή την στιγμή είναι τους στίχους του Κάλβου: Αν φιλοτιμούμεθα να την ξαναποκτήσουμε με ίδρωτα και με αίμα, τότε καλό το καύχημα της δόξης του Γρηγόρη Αυξεντίου».

Ασφάλεια και εγγυήσεις ο πυρήνας του Κυπριακού, δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: