Ο αστυνομικός που σκαρφαλώνει στις κορυφές για καλό σκοπό και ο «μπάτσος» του κράτους




Της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ

Ο Φώτης Θεοχάρης είναι ένας ακτιβιστής αθλητής. Στο επάγγελμα είναι αστυνομικός.

Ένας απλός αστυνομικός. Όπως όλοι.

Στον ελεύθερό του χρόνο, μεταμορφώνεται σε … σούπερ ήρωα, όπως αυτών, των παιδικών μας χρόνων. Όπως αυτόν που ενδεχομένως να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε κακοποιημένο, φτωχό, πεινασμένο ή παραμελημένο παιδί και ελπίζει να τον σώσει από τον εφιάλτη που βιώνει.

    • Τέτοια παιδιά, έχει κάτω από τις «φτερούγες» του ο εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και για… σούπερ ήρωα «έχει» τον Φώτη Θεοχάρη, που σκαρφαλώνει στις κορυφές των βουνών, για να ενισχύσει το έργο εθελοντικών οργανώσεων. Φοράει το μπωντριέ, προσαρμόζει τα μπατόν, φτιάχνει το σακίδιο, φιξάρει τα σχοινιά, βάζει το κράνος, παίρνει τα πιολέ και αρχίζει την ανάβαση.

Έχει βάλει στόχο να ανέβει στα 113 κυριότερα ελληνικά βουνά – έχει ανέβει ήδη στα 27 – και …προσφέρει την δράση του στο «Χαμόγελο του Παιδιού». «Το εγχείρημα αυτό το αφιερώνω στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child”, με σκοπό να μεταφέρω το μήνυμα, από κορυφή σε κορυφή, ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με ασφάλεια και υγεία, μέσα από την άθληση», γράφει στο λογαριασμό του στο Facebook.
Η δράση του δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα, ούτε αφορά μόνο στα παιδιά του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

    • Πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε την Κορυφή του Κιλιμάντζαρου, στην Τανζανία της Αφρικής και από τα 5895 μέτρα υψόμετρο «σήκωσε» την Ελλάδα ψηλά και ταυτόχρονα στήριξε το έργο της ActionAid. «Θεωρώ πως βοηθώ τους οργανισμούς αυτούς μέσω των δράσεων μου, ευαισθητοποιώντας τους ανθρώπους που τους παρακολουθούν στα social media και τα μέσα ενημέρωσης», συνηθίζει να λέει ο Φώτης Θεοχάρης.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς το ελληνικό κράτος, αυτόν τον αστυνομικό, που σηκώνει με τον τρόπο του την Ελλάδα ψηλά και κάθε αστυνομικό που πιστεύει και υπηρετεί την πατρίδα και τη σημαία, να του συμπεριφέρεται όπως όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε.

  • Να τον στέλνει για παράδειγμα να αντιμετωπίσει το έγκλημα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, να γίνεται «σάκος του μποξ» αποδεχόμενος τους κραδασμούς μεταξύ κράτους και κοινωνίας και στις μέρες πλέον να τον στέλνει ακόμα και να προσαγάγει άτομα που απλά και μόνο κρατούν την ελληνική σημαία!

«Αν είναι να εκτελώ τέτοιες εντολές, καλύτερα να φύγω από το Σώμα», εξομολογείται αστυνομικός.

Αστυνομικός ή μήπως ο.. «μπάτσος» του κράτους;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας 

Η ιστορία του μικρού Fawaz και η απόφασή του να ζήσει: Η ελπίδα που έχω για την Υεμένη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: