Νέοι λεονταρισμοί Ερντογάν: Όσο πετούν ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα πετούν και δικά μας




Τα δικά μας μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι τουριστικά, εάν η Ελλάδα απογειώνει F16 στο Αιγαίο, θα απογειώνουμε κι εμείς τα δικά μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή τηλεοπτική συνέντευξή του στα κανάλια Show TV, Bloomberg HT και HaberTurk TV.

  • Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως όταν τα μαχητικά αεροσκάφη F16 απογειώνονται από Τουρκία με κατεύθυνση το Αιγαίο, απογειώνονται και τα αεροσκάφη της Ελλάδας. “Αλλά όταν απογειώνονται τα αεροσκάφη της Ελλάδας και μετά απογειώσουμε και εμείς τα δικά μας τότε λένε ‘γιατί απογειώθηκαν;’ Τί θα πει αυτό; Αυτά δεν είναι τουριστικά, αν απογειώνονται τα δικά σου, θα απογειωθούν και τα δικά μου. Αυτή η δουλειά δεν έχει συγχώρεση. Αν γίνει κάτι διαφορετικό τότε τί θα γίνει; Γιατί; Ας δέσουμε τον γάιδαρό μας σε γερό παλούκι και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον Αλλάχ”, ανέφερε.

Για τους S400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “εμείς αυτή τη δουλειά την τελειώσαμε, δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε”, προσθέτοντας ότι το έχουν πει πολλές φορές στην κοινή γνώμη ότι κριτήριά τους είναι η συμπαραγωγή, η τεχνολογική μεταφορά και το κόστος. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, τελικά και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του είπε πως του βρίσκει δίκιο. “Παρόλα αυτά εμείς δεν είμαστε κλειστοί στο θέμα των Patriot. Τους είπαμε πως ‘εάν μπορεί να γίνει συμπαραγωγή, εάν είναι εφικτό στο θέμα της πίστωσης, εμείς μπορούμε να κάνουμε και με εσάς αυτό το βήμα’. Στο μεταξύ οι Υπουργοί Άμυνάς μας συνεχίζουν τις συναντήσεις. Για μας ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ σημαντικός στο θέμα των S400”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ξανά ότι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία υπάρχουν S300. “Καλά και τί θα γίνει αν έχει η Τουρκία; Εμείς αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον δρόμο που χαράξαμε”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
15/03/2019 11:28

Άμεση απάντηση ΥΠΕΞ στoν Ερντογάν: Απολύτως απαράδεκτη η εξίσωση των πτήσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: