Νέο κόμμα από τον Σάββα Τσιτουρίδη: Δεν ξεκινάμε ως καστ προσωπικοτήτων, δηλώνει




Την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Έλληνες Ριζοσπάστες» ανακοίνωσε εισερχόμενος του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης.

  • «Σήμερα είμαστε εδώ για να προσχωρήσουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος “Έλληνες Ριζοσπάστες” έχοντας βαθειά πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας, μέσα σε μια ανοικτή Ευρώπη και έναν ανοικτό κόσμο. Οι “Έλληνες Ριζοσπάστες” είναι το αποτέλεσμα προγραμματικής και ουσιαστικής δουλειάς πολλών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα και η προγραμματική μας διακήρυξη για τον πρώτο στόχο μας, που είναι οι Ευρωπαϊκές εκλογές, είναι μία πλήρης πρόταση για την Ευρώπη των ονείρων μας», δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης.

Ερωτηθείς για το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές ο Σάββας Τσιτουρίδης σημείωσε ότι «δύο μήνες από σήμερα είναι ένα ικανό διάστημα για να μπορέσουμε να περπατήσουμε σε όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουμε την ιδρυτική διακήρυξή μας με την φιλοδοξία να είμαστε ένα κόμμα, το οποίο ήλθε για να μείνει».

  • Μιλώντας για τους ανθρώπους που απαρτίζουν τους «Έλληνες Ριζοσπάστες», ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε: «Δεν ξεκινάμε ως καστ προσωπικοτήτων»,τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα παιδιά τα οποία δούλεψαν προγραμματικά. Διευκρίνισε, βεβαίως ότι «στην ομάδα αυτή μπορούν να προστεθούν όλες οι δυνάμεις, που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεννοηθούμε, γιατί η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα μπροστά της και πρέπει να συνεννοηθούμε».

Επίσης, ο κ. Τσιτουρίδης ανακοίνωσε ότι σε δέκα περίπου μέρες θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη η προγραμματική δήλωση του νέου κόμματος, ενώ για τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου δήλωσε ότι θα παρουσιαστούν σε τρεις φάσεις, σημειώνοντας ότι μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν τα δεκαπέντε πρώτα ονόματα, τα οποία είναι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

Τέλος, ερωτηθείς για συνεργασία με πρόσωπα από το πολιτικό σύστημα ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση αποκλείει συζήτηση που αφορά σε πρόσωπα, ενώ ξεκαθάρισε ότι «στο μέλλον και στα πολλά δύσκολα που έχουμε μπροστά μας μπορούμε να συναντηθούμε όλες οι λογικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες είναι έτοιμες να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε, γιατί η Ελλάδα που έρχεται απαιτεί πολιτικές συνεννοήσεις».

26/03/2019 12:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις ευρωεκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: