Νέα πτώση καταγράφει σήμερα η στερλίνα εν αναμονή νέων εναλλακτικών για το Brexit




Πτωτικά κινείται σήμερα η στερλίνα αφού το βρετανικό κοινοβούλιο προσπάθησε να εξασφαλίσει τον έλεγχο επί της διαδικασίας του Brexit για μία ημέρα, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι βουλευτές μπορούν να τερματίσουν το αδιέξοδο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά ενισχύοντας επίσης και τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών.

Το κοινοβούλιο θα ψηφίσει αύριο για μια σειρά εναλλακτικών του Brexit, δίνοντας στους βουλευτές την ευκαιρία να δείξουν εάν μπορούν να συμφωνήσουν σε στενότερες σχέσεις με τις Βρυξέλλες –και μετά να προσπαθήσει να πιέσει την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Ωστόσο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει τονίσει ότι δεν θα εφαρμόσει καμία πρόταση που είναι αντίθετη στην δέσμευσή της για μια ‘καθαρή’ έξοδο από την ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές, μια προοπτική υπέρ της οποίας τάσσονται και οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί.

Η λίρα διαμορφώθηκε νωρίτερα στο 1,3180 δολάριο, σημειώνοντας πτώση 0,14%, έχοντας ανέλθει στο 1,3224 δολάριο μετά τη χθεσινή ψηφοφορία. Έναντι του ευρώ ήταν αμετάβλητη στις 85,80 πένες.

26/03/2019 11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Νέο ταπεινωτικό πλήγμα στην Τερέζα Μέι: Η Βουλή των Κοινοτήτων αποσπά τον έλεγχο για το Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: