Νέα επίθεση σε βάρος αλιευτικού από την Κίνα καταγγέλλει το Βιετνάμ: Σώθηκε το πλήρωμα




Η κυβέρνηση του Βιετνάμ κατήγγειλε σήμερα ότι κινεζικό σκάφος διεμβόλισε και βύθισε βιετναμικό αλιευτικό σε διαφιλονικούμενα ύδατα, στη Νότια Σινική Θάλασσα.

  • Το αλιευτικό βρισκόταν περίπου 200 ναυτικά μίλια ανοικτά της Ντα Νανγκ, κοντά στις νησίδες Παρασέλ, όταν χτυπήθηκε από κινεζικό σκάφος, ανέφερε η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης καταστροφών και έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα σε ανακοίνωσή της.

Οι πέντε Βιετναμέζοι που αποτελούσαν το πλήρωμα του αλιευτικού κρατιούνταν από το σκάφος που βυθιζόταν ωσότου διασώθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Το μοναδικό στοιχείο που μετέδωσαν βιετναμικά ΜΜΕ για το κινεζικό σκάφος είναι ο αριθμός νηολογίου του· σύμφωνα με εξειδικευμένους ιστότοπους, αυτός ανήκει σε περιπολικό του κινεζικού λιμενικού σώματος.

  • Η κυβέρνηση του Βιετνάμ και μέσα ενημέρωσης έχουν καταγγείλει επανειλημμένα πως κινεζικά σκάφη επιτίθενται σε βιετναμικά αλιευτικά.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, πάνω από 10 αλιευτικά από το Βιετνάμ καταγγέλθηκε πως χτυπήθηκαν και ληστεύτηκαν από κινεζικά σκάφη στη Νότια Σινική Θάλασσα, κατά την εφημερίδα Tuổi Trẻ.

Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και υδάτων τα οποία διεθνώς αναγνωρίζεται πως ανήκουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) του Βιετνάμ, όπου κατά συνέπεια έχουν δικαίωμα να βρίσκονται μόνον αλιείς από τη χώρα αυτή.

07/03/2019 08:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Ανόι, Βιετνάμ

Ο Τραμπ έστειλε την Μελάνια στο σχολείο του Γκιουλέν; Για πρόκληση ομιλούν οι Τούρκοι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: