Νέα επίθεση Ορμπάν κατά της ΕΕ: Ελίτ που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, λέει




Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν καταφέρθηκε για μία ακόμη φορά, εναντίον των «γραφειοκρατών των Βρυξελλών», λίγες μόλις ημέρες αφότου έλαβε μια προειδοποίηση από τους συντηρητικούς συμμάχους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον απόηχο της ευρωφοβικής εκστρατείας αφισοκόλλησης που οργάνωσε στην Ουγγαρία.

Ο Όρμπαν κατηγόρησε την «ελίτ» στις Βρυξέλλες ότι «έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα» και ότι τιμωρεί τη Βουδαπέστη για την αντιμεταναστευτική πολιτική της.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα μας υπαγορεύουν οι Βρυξέλλες, εάν αυτά δεν είναι καλά για τους Ούγγρους» επισήμανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών (…) που θέλουν να μας επιβάλουν στα κρυφά όσα αποφάσισαν πάνω από τα κεφάλια μας στις Βρυξέλλες».

Η πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ, όπου συμμετέχουν τα κόμματα της δεξιάς και της κεντροδεξιάς της ΕΕ, όπως το CDU της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γαλλία) αποφάσισε την Τετάρτη με συντριπτική πλειοψηφία την προσωρινή αναστολή συμμετοχής του κόμματός του Fidesz.

«Μετά τις ευρωεκλογές, θα αποφασίσουμε στους κόλπους του Fidesz ό,τι είναι καλό για την Ουγγαρία, εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε στους κόλπους του ΕΛΚ ή εάν η θέση μας θα πρέπει να βρίσκεται σε μια νέα συμμαχία κομμάτων» σημείωσε σήμερα ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να ψηφίσουν τον Μάιο για να «δείξουν στις Βρυξέλλες πως ό,τι συμβαίνει στην Ουγγαρία είναι αυτό που θέλουν οι Ούγγροι».

Επιπλέον, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της αμφιλεγόμενης εκστρατείας αφισοκόλλησης, εκτιμώντας ότι «αποκάλυψε όσα σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες».

24/03/2019 19:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Διστακτική η Μέι σχετικά με τον εάν θα πάει σε νέα ψηφοφορία για την συμφωνία Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: