Το Ισραήλ άρχισε να χτυπά θέσεις της Χαμάς: Ο Νετανιάχου επιστρέφει εσπευσμένα από ΗΠΑ




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, από τον Λευκό Οίκο όπου επισκέφθηκε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κτυπούν θέσεις της Χαμάς.

Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Τραμπ θα επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ για να απαντήσουμε, όπως είπε, ακόμα πιό σκληρά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς ότι πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτα σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως στρατιωτικές ενισχύσεις στέλνονται στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακο.

  • Η κατηγορία σε βάρος της Χαμάς διατυπώθηκε σε μήνυμα στο Twitter του αντισυνταγματάρχη Αβισάλ Αντράι, εκπροσώπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Δύο τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν εξάλλου πως δύο νέες ταξιαρχίες πεζικού και μονάδες τεθωρακισμένων κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Γάζα.

Στο μεταξύ, ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα πως θα συντομεύσει την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και υποσχέθηκε πως θα απαντήσει «με δύναμη» στην εκτόξευση ρουκέτας από τη λωρίδα της Γάζας.

  • Ο Νετανιάχου δήλωσε πως θα επιστρέψει στο Ισραήλ αμέσως αφού συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
  • «Μια εγκληματική επίθεση διαπράχθηκε εναντίον του κράτους του Ισραήλ και θα απαντήσουμε με δύναμη», δηλώνει ο Νετανιάχου σ’ ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

«Αποφάσισα, δεδομένων των γεγονότων που αφορούν την ασφάλεια, να συντομεύσω την επίσκεψή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μερικές ώρες, θα συναντήσω τον πρόεδρο Τραμπ και αμέσως μετά θα επιστρέψω στο Ισραήλ για να διευθύνω από κοντά τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε.

25/03/2019 09:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

 

Έξι τραυματίες από ρουκέτα Παλαιστινίων κοντά στο Τελ Αβίβ, λέει η αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: