Μύδροι Γκουαϊδό κατά Μαδούρο: Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών παραβιάζει το Σύνταγμα




Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος από περίπου 50 χώρες, εκτίμησε σήμερα ότι η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας παραβιάζει το Σύνταγμα.

  • “Φαίνεται ότι (η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο) δεν εμπιστεύεται τους δικούς της στρατιωτικούς, γιατί τους φέρνει από το εξωτερικό (…) Παραβιάζουν το νέο Σύνταγμα”, είπε ο Γκουαϊδό σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, το μοναδικό όργανο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Ο Γκουαϊδό είχε επικαλεστεί το Σύνταγμα για να αναλάβει την προεδρία τον περασμένο Ιανουάριο, με το σκεπτικό ότι η επανεκλογή του Μαδούρο το 2018 ήταν παράνομη.

  • Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Λευκό Οίκο, η σύζυγος του Γκουαϊδό, Φαμπιάνα Ροσάλες, πρόκειται να συναντηθεί αύριο Τετάρτη στην Ουάσινγκτον με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη των ΗΠΑ στον Γκουαϊδό κατά τη συνάντηση που θα έχει με την 26χρονη ακτιβίστρια και δημοσιογράφο, η οποία θεωρείται “πρώτη κυρία” της Βενεζουέλας από τους υποστηρικτές του συζύγου της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
26/03/2019 20:22

Οι Ρώσοι βρίσκονται στην Βενεζουέλα λόγω στρατιωτικής συνεργασίας, λέει η Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: