Μήνυση κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του Γοργοποτάμου, στην Κρήτη




Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν σήμερα οι συγγενείς των τεσσάρων θυμάτων της τραγωδίας του Γεροποτάμου, γράφει το cretalive.

Οι γονείς του Kώστα Γιαννακάκη και η αδερφή της Ροδούλας Τζαγκαράκη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία.

Ο Γιώργος Κοκοσαλης, δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι με βάση την μηνυτήρια αναφορά προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Θεωρούν ότι οι ευθύνες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για διατάραξη της ασφαλείας των συγκοινωνιών κατά παράλειψη και από πρόθεση από την οποία προέκυψαν τέσσερις θάνατοι.

“Μακριά από την οικογένεια οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες σε μια μακρά προεκλογική περίοδο”, τόνισε ο κ. Κοκοσαλης και συμπλήρωσε “Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και στην έρευνα που διεξάγεται”

Οι συγγενείς ζητούν να συσχετιστεί η μηνυτήρια αναφορά με την δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, στη μήνυση αναφέρεται:
“…ουδεμία πρωτοβουλία έχει παρθεί, καμία διαχειριστική ενέργεια δεν έχει λάβει χώρα για τον καθαρισμό, την αστυνόμευση και οριοθέτηση του Γεροποτάμου, για το κλείσιμο του δρόμου και την απαγόρευση διέλευση οχημάτων έστω κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, για τη σήμανση της επικινδυνότητας του σημείου και της ενδεδειγμένης προσοχής που πρέπει να δείχνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, για τη γεφύρωση του δρόμου. Αυτό που επιθυμούμε ως εκ τούτου να τονίσουμε με την παρούσα μας είναι πως οι ως άνω εμπλεκόμενοι φορείς υπέπεσαν σε πληθώρα αμελών παραλείψεων, οι οποίες (παραλείψεις), αντικειμενικώς επέφεραν τον θάνατο των οικείων μας”.

Σε άλλο σημείο υποστηρίζεται:
“Ως εκ τούτου, τα ως άνω εμπλεκόμενα όργανα (Περιφερειάρχης– Αντιπεριφερειάρχης) και παρά την ύπαρξη ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης αυτών η οποία ιδρύεται από το ως άνω πλέγμα διατάξεων, και παρά την γνώση τους ήδη από την 18-12-2018 (!!!) και τη κοινοποίηση σε αυτά του σχετικού έγγραφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με το σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, με τη μορφή του κατεπείγοντος (!!!) εξαιτίας των επικείμενων εντόνων καιρικών συνθηκών, εγκληματικά παρέλειψαν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και αστυνόμευσης, (έστω και της στοιχειώδους σημάνσεως!!!) του ποταμού Γεροπόταμου με σκοπό την αποφυγή της υπερχείλισης αυτού και την επέλευση ατυχημάτων, όπως μοιραία αυτό που επισυνέβη και οδήγησε στο πένθος τις οικογένειες μας”.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Απομακρύνθηκε από την εταιρία η διευθύντρια των My Market, για το επίμαχο κείμενο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: