Μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα στοιχεία για το κοίτασμα “Καλυψώ”, δηλώνει ο Λακκοτρύπης




Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε σήμερα πως αναμένει μέσα στις επόμενες μια με δυο εβδομάδες θα έχει ενημέρωση για τα στοιχεία σε σχέση με την ανακάλυψη στο κοίτασμα “Καλυψώ” στην κυπριακή ΑΟΖ.

  • Κληθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να πει αν υπάρχει κάτι νεώτερο είτε από πλευράς των Αμερικανών σε σχέση με τις πρόσθετες έρευνες που θα χρειαστούν, είτε και από πλευράς Γάλλων και Ιταλών, αφού εκκρεμεί και μια ανακοίνωση σε ότι αφορά στο κοίτασμα Καλυψώ εδώ και πάρα πολύ καιρό, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως όλα αυτά είναι σε εξέλιξη.

“Αναμένω τις επόμενες μέρες, τις επόμενες μια με δυο εβδομάδες να μου παραθέσουν τα στοιχεία για την ανακάλυψη του Καλυψώ”, σημείωσε.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, “σε ότι αφορά την ανακάλυψη του Γλαύκου ακόμα είναι νωρίς. Η κοινοπραξία έχει, βάσει σύμβασης, 30 ημέρες να μας ενημερώσει ως προς την πρόθεσή της αν χρήζει η ανακάλυψη επιβεβαιωτικής γεώτρησης, και μετά από αυτό ακόμη τρεις μήνες να μας πει πού και πότε. Οπόταν έχουμε ακόμη λίγο δρόμο. ‘Όταν έχουμε νέα θα τα ανακοινώσουμε”, είπε ο Υπουργός Ενέργειας.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
07/03/2019 13:29

 

Βολές του Γενικού Ελεγκτή στον Γεωργιάδη, μετά τη δημοσίευση πορίσματος για τον Συνεργατισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: