Μακελειό στη Σομαλία: Πολύνεκρη έκρηξη σε εμπορικό κέντρο από ισλαμιστές




Σε 29 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί και σε 80 οι τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας με όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά που πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ οι Αλ Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον τόπο της επίθεσης μεταξύ μαχητών της οργάνωσης και Σομαλών στρατιωτών.

“Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι 29 άνθρωποι κυρίως πολίτες σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν. Οι μαχητές εξακολουθούν να πολεμούν μέσα από ένα σπίτι κάποιων πολιτών που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο (…) Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί”, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μούσα Άλι στο Reuters.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Maka Al-Mukarama χθες το βράδυ και είχε στόχο υψηλόβαθμους αξιωματούχους που διαμένουν στο ξενοδοχείο αυτό, σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.

“Έγινε μια επίθεση αυτοκτονίας, η οποία ακολουθήθηκε από πυρά. Οι μαχητές μουτζαχεντίν είχαν στόχο στελέχη και αξιωματούχους της σομαλικής κυβέρνησης που διαμένουν στο ξενοδοχείο”, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο που πρόσκειται σε αυτήν.

Οι μαχητές Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου το 2011 και στη συνέχεια και από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας από τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης. Ωστόσο ελέγχουν ακόμη μεγάλες περιοχές της χώρας στην επαρχία.

01/03/2019 01:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Reuters-AFP
Μογκαντίσου, Σομαλία

 

Νέα περιπέτεια με το κυβερνητικό αεροπλάνο της Γερμανίας: “Θύμα” ο υπουργός Εξωτερικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: