«Μάγεψε» η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηράκλειο: Απόψε η δεύτερη συναυλία




Μάγεψε η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ όσους είχαν καταφέρει να προμηθευτούν πρόσκληση και να παρακολουθήσουν από κοντά, τη συναυλία με την οποία εγκαινιάστηκε, η κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

«Το Ηράκλειο θα είναι εφεξής πόλος έλξης και σημείο αναφοράς. Όπως ακριβώς του αξίζει!

  • Ή όπως λέει ο ποιητής: Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο τέλος της ομιλίας του, προς τους πολίτες, που εκτός από το εσωτερικό της αίθουσας, παρακολουθούσαν και από γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρινός: «Στέκω απόψε, στην εξαιρετική αυτή σκηνή, με τη συναίσθηση ότι τύχη αγαθή μας έφερε να ζήσουμε εδώ, μια ιστορική στιγμή για το Ηράκλειο και την Κρήτη, μια στιγμή ανάτασης, πολλά υποσχόμενη για τον τόπο και τον πολιτισμό του. Ένα μεγάλο έργο, ένα όραμα δεκαετιών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Χρέος όλων μας εφεξής: να υπηρετήσουμε εδώ με σεβασμό και συνέπεια τον σκοπό του, να υπερασπιστούμε εδώ την τέχνη, την γνώση – τον Πολιτισμό».

  • Υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Ηρακλειώτη αρχιμουσικού, Μύρωνα Μιχαηλίδη, που έχει αναλάβει χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσίασε το «Κονσέρτο – ραψωδία για λύρα και ορχήστρα» του Γιάννη Μαρκόπουλου, το «Κρητικό κονσερτίνο για σαξόφωνο και ορχήστρα» του Μίκη Θεοδωράκη και έργα των Ιτουράλντε, Μασνέ και Τσαϊκόφσκι.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι οι προσκλήσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη διάθεσής τους.

09/03/2019 11:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηράκλειο, Ελλάδα

Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον Μήνα Γαλλοφωνίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: