Λάθος το μήνυμα Βέμπερ στην Τουρκία, λέει η Παπακώστα: Ο Μητσοτάκης να του βάλει «φρένο»




«Εμείς κάθε μέρα που ξημερώνει, γνωρίζουμε -αυτό θέλω να σας πω
-ότι τα πράγματα είναι πολύ λεπτά και πολύ ευαίσθητα, από την άλλη πλευρά όμως είμαστε και ήσυχες ότι γίνεται το σωστό, με την έννοια ότι υπάρχει ένας οργανισμός ανθρώπινος βέβαια, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν και παραλείψεις, θα υπάρξουν και αδυναμίες. Υπάρχει όμως ένας οργανισμός ανθρώπων ένστολων οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο και στο επιχειρησιακό κομμάτι και στο κομμάτι της προστασίας της ιδιοκτησίας και της προστασίας της ζωής των συμπολιτών μας. Αυτά συνέβαιναν, συμβαίνουν, θα συμβαίνουν, σκοπός είναι να τα λύνουμε και να τα λύνουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε πραγματικά η Δημοκρατία να λειτουργεί και το κράτος Δικαίου με αποτελεσματικό τρόπο»: τα παραπάνω υπογράμμισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείσα για το περιστατικό στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

  • Κληθείσα να σχολιάσει σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι «χτίζεται στρατός κατά της Δημοκρατίας», η κ. Παπακώστα είπε ότι «Θα πρέπει ο καθείς που μιλάει υπεύθυνα και στο δημόσιο βίο να τοποθετείται με ξεκάθαρο τρόπο και να επιχειρηματολογεί με αποδείξεις. Εγώ όταν μιλάω, μιλάω με αποδείξεις και στοιχεία. Δεν ξέρω τι εννοεί. Προφανώς αυτοί οι οποίοι εμφορούνται από ακραίες απόψεις, με ακραίο τρόπο εκφράζονται, απρόσεκτο και ανεύθυνο κατά τη γνώμη μου».
  • «Αυτό που έχει σημασία – συνέχισε η κ. Παπακώστα – με αφορμή όλα τα ακραία φαινόμενα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, θα πρέπει να προσέξει ο πολιτικός κόσμος, οι πολιτικοί αρχηγοί τις ακραίες φωνές να τις βάλουν στην άκρη, να τις παραμερίσουν, τους ακραίους επίσης και να προτάξουμε όλοι μαζί αυτό που μας ενώνει (…)θα πρέπει να συννενοηθούμε ότι πρέπει η Δημοκρατία να βελτιωθεί, θα πρέπει να μην μας παρασύρει η ”μόδα” των ακροδεξιών ρευμάτων, τα οποία στην Ευρώπη εξαιτίας του μεταναστευτικού αλλά εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης έχουν άνοδο. Θα πρέπει η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να παραμερίσει την ακραία ρητορική, η οποία διχάζει και δημιουργεί στον Έλληνα συναισθήματα ανάμικτα, ποντάρει, επενδύει στα πιο χαμηλά συναισθήματα, επενδύει στο θυμικό και στην πίκρα και την απογοήτευσή του (…)».

Ερωτηθείσα εάν θεωρεί ακραίο το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ προς την Τουρκία, η κ. Παπακώστα το χαρακτήρισε «λάθος μήνυμα» και πρόσθεσε: «Ο κ. Βέμπερ κάνει μια προεκλογική εκστρατεία, θέλει να εκλεγεί. Αυτό είναι το κακό με εμάς τους πολιτικούς. Ότι ο πειρασμός του να εκλεγεί καποιος, τον βάζει να χρησιμοποιεί το στόμα του χωρίς ο νους προηγουμένως να έχει προηγηθεί, να λέει πράγματα (…) Δεν μπορεί στην Ευρώπη η οποία ταλανίστηκε από την οικονομική κρίση, επειδή είναι υποψήφιος ο κ. Βέμπερ να λέει ότι -προκειμένου να εκλεγεί σε σκληρό ακροατήριο το οποίο αρέσκεται να ακούει αυτά- να δημιουργεί θέματα. Την ώρα (μάλιστα) που η Ελλάδα κάνει μια προσπάθεια να έχει ειρήνη και σταθερότητα με τη γείτονα χώρα, την ώρα που η Ευρώπη έχει ανοίξει μια λεωφόρο διαλόγου, είναι μέσα στον πυρήνα της Ευρώπης ο διάλογος και η διεύρυνση με προϋποθέσεις και εγγυήσεις τις οποίες πρέπει να πληροί η γειτονική χώρα με αυστηρούς όρους πλην όμως όχι με τη ρητορική του κ. Βέμπερ».

  • Πρόσθεσε, επίσης, ότι, «ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ανήκει, η ΝΔ ανήκε πάντοτε στο ΕΛΚ, οφείλει να υψώσει ανάστημα και να του πει (σ.σ. στον κ. Βέμπερ) “Στοπ, εδώ δεν παίζεις εν ου παικτοίς”. Αυτό δεν συνέβη (…)».
  • «Πού θα πάει αυτή η υπόθεση, θα σκοτωθούμε μεταξύ μας οι λαοί της Ευρώπης, θα διχάσουμε τις κοινωνίες και τους πολίτες μας, θα γυρίσουμε πίσω, θα εκκολάψουμε το αυγό του φιδιού δηλαδή την ακροδεξιά, την ακραία ρητορική αλλά και πολιτική;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η κ. Παπακώστα τόνισε πως «μια τέτοια μέρα σαν τη σημερινή δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να θυμίζουμε ότι υπάρχει γυναίκα και είναι αυτή – αυτο που λέμε το χέρι που κρατάει την κούνια, κρατάει τον κόσμο μιλωντας για τη μάνα. Είναι μία ευκαιρία για να δει ο πολιτικός κόσμος και εδώ οφείλω ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής που για πρώτη φορά θα κατέβουμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και σε ευρωεκλογές ως κόμμα συγκροτημένο (…) να πω ότι η σημερινή μέρα μας βοηθά ή μας κινητροδοτεί να αναδείξουμε τι δεν έχουμε κάνει, τι παραλείψεις υπάρχουν (…) και πού πρέπει να εστιάσουμε. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εστιάσουμε πια στις νέες προκλήσεις γιατί έχω πει πολλές φορές ότι ο εποχές έχουν αλλάξει. Σε αυτές τις εποχές που έχουν αλλάξει η γυναίκα παίζει καταλυτικό ρόλο πρώτον διότι, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κανέναν στο περιθώριο διοτι είναι πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι οι γυναίκες και δεν μπορούμε να τις αποκλείουμε εν ονόματι της όποιας δικαιολογίας από το χώρο εργασίας για παράδειγμα, το είδαμε στην περίοδο της κρίσης όπου την πλήρωσε ο γυναικείος πληθυσμός της χώρας, άρα αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί για οποιοδήποε λόγο».

Ένα άλλο σημείο που ανέδειξε η κ. Παπακώστα είναι το κομμάτι της ασφάλειας και, όπως είπε, «και στο κομμάτι της ασφάλειας η γυναίκα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η ασφάλεια είναι ένα αγαθό δύσκολο, λεπτό και Υπουργείο που έχει να κάνει και με δικαιώματα και με ασφάλεια, η γυναίκα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Οι ένστολες γυναίκες βλέπω ότι πραγματικά έχουν πολύ υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της ευαισθησίας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους, αλλά έχουν τη ματιά της μάνας να το πω έτσι και αυτό ειναι πάρα πολύ σημαντικό και επίσης η γυναίκα πρέπει να μας απασχολεί 365 μέρες το χρόνο, με την έννοια ότι άκουσα τους πολιτικούς αρχηγούς στο σύνολό τους για το δημογραφικό πρόβλημα να συζητούν και πρεπει να πουν όλοι προτάσεις (…) πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την οικογένεια, η Νέα Ελληνική Ορμή την προτείνει στο πρόγραμμά μας και καλώ όλους τους πολίτες να το δουν, υπάρχει μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την Ελλάδα ποτέ δεν είχε η Ελλάδα είναι καιρός να γίνει».

08/03/2019 13:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Ανεπιτυχής η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, λέει η Μπακογιάννη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: