Οι Δήμαρχοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά και ο Πρόεδρος όλων των Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας, σε κοινή τους γραπτή δήλωση, υπογραμμίζουν πως η λύση του Κυπριακού πρέπει να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κερυνειωτών και όλων των Κυπρίων και να εξασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες μας σε συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας.

“Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του για το μέλλον των Κερυνειωτών και τις αντιδράσεις, τις δημόσιες δηλώσεις και τις κάθε είδους φραστικές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν, εμείς οι Δήμαρχοι της πόλης της Κερύνειας, της Λαπήθου και του Καραβά, καθώς και ο Πρόεδρος όλων των Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας επαναβεβαιώνουμε την αταλάντευτη θέση μας ότι διεκδικούμε μια λύση του Κυπριακού, η οποία να στηρίζεται στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες και στα ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών”.

  • “Να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κερυνειωτών και όλων των Κυπρίων και να εξασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες μας σε συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας”, προσθέτουν.
  • “Απαιτούμε την απαλλαγή της Κύπρου από τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους. Προσβλέπουμε στη μέρα που όλοι οι Κύπριοι θα συμβιώνουν ειρηνικά σε μια Κύπρο ελεύθερη και αποστρατικοποιημένη, χωρίς στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις”, σημειώνουν.

Αναφέρουν ακόμη πως “σε πείσμα των όσων λέγονται, σε πείσμα των όσων δηλώνονται, σε πείσμα των όσων τεκταίνονται, εμείς διεκδικούμε και εμμένουμε στην επιστροφή στη γη μας. Και όπως πάντα προειδοποιούσαμε, έτσι και τώρα υποδεικνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι: Οποιαδήποτε λύση που δεν θα στηρίζεται στις Αρχές, όπως τις περιγράφουμε, θα βρει εμάς τους Κερυνειώτες αποφασιστικά αντίθετους”.

“Για τούτο καλούμε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, κόμματα και κινήματα να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις και να αναζητήσουν μια κοινή γραμμή στο εθνικό μας θέμα με κοινές θέσεις, στόχους και διεκδικήσεις. Είναι επιτέλους καιρός όλοι ενωμένοι και ομόψυχοι να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας”, καταλήγουν οι Δήμαρχοι Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας.

06/03/2019 14:40
ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Απάντηση Γεωργιάδη για τον Συνεργατισμό: Άλλο πολιτική ευθύνη και άλλο υπευθυνότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: