Κατηγορίες ότι συνεργάτες του Γκουαϊδό είχαν ανάμιξη σε «πυρήνα τρομοκρατών»: Σχεδίαζαν επιθέσεις




Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο,

τον επιτελάρχη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό για ανάμιξή του σε έναν υποτιθέμενο «πυρήνα τρομοκρατών» που σχεδίαζε επιθέσεις ενάντια σε υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ σε εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση, έδειξε μια εικόνα από δύο τουφέκια, που σύμφωνα με τον ίδιο συλλέχθηκαν κατά τις έρευνες εναντίον του Ρομπέρτο Μαρέρο.

Νωρίτερα ο Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε ότι δεν πρόκειται να «εκφοβιστεί» έπειτα από τη σύλληψη του επιτελάρχή του από τις υπηρεσίες πληροφοριών, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον με tweet του τόνισε ότι ο «Μαδούρο έκανε ακόμη ένα μεγάλο λάθος», αναφέροντας ότι η «παράνομη» σύλληψη του Μαρέρο «δεν θα μείνει αναπάντητη».

Ο Γκουαϊδό δηλώνει πως «δεν εκφοβίζεται» μετά τη καταγγελθείσα σύλληψη του επικεφαλής του γραφείου του

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε ότι δεν πρόκειται να «εκφοβιστεί» έπειτα από τη σύλληψη, όπως κατήγγειλε, του «επικεφαλής του γραφείου» του από τις υπηρεσίες πληροφοριών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον.

«Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του. Η σύλληψη έγινε περίπου στις 02:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Twitter ο Γκουαϊδό.

Για τον αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της χώρας η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο «εξέθεσε τις αδυναμίες της», «επενδύοντας στον φόβο» και στην «αποστράτευση» της αντιπολίτευσης.

«Καθώς δεν μπορούν να συλλάβουν τον μεταβατικό πρόεδρο (σ.σ. τον ίδιο τον Γκουαϊδό) αναζητούν ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, απειλούν συγγενείς, κάνουν απαγωγές», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά θα συνεχίσουμε, ό,τι και αν συμβεί, δεν θα αλλάξουμε πορεία, ούτε τη βούληση στο λαού», σημείωσε.

Για τον Γκουαϊδό, οι αρχές επιχειρούν να «δημιουργήσουν την ιδέα» ότι και ο ίδιος μπορεί να συλληφθεί μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης. Αλλά ο Μαδούρο «δεν έχει αυτή την εξουσία», τόνισε.

«Ο Νικολάς Μαδούρο είτε δεν τολμά να με συλλάβει είτε δεν έχει καμία εξουσία, έχει χάσει την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Μαρέρο ηχογράφησε την στιγμή που μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN επιχείρησαν να εισβάλουν στην κατοικία του, στη γειτονιά Λας Μερσέντες του Καράκας. Το ηχητικό απόσπασμα δόθηκε από την ομάδα του Γκουαϊδό στους δημοσιογράφους.

«Βρίσκομαι στο σπίτι μου και η SEBIN είναι εδώ. Δυστυχώς, έρχονται να με συλλάβουν. Συνεχίστε τον αγώνα, μην σταματήσετε και προσέξτε τον Γκουαϊδό», ακούγεται στο απόσπασμα να λέει ο Μαρέρο.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον με tweet του τόνισε ότι ο «Μαδούρο έκανε ακόμη ένα μεγάλο λάθος», αναφέροντας ότι η «παράνομη» σύλληψη του Μαρέρο «δεν θα μείνει αναπάντητη». Είχε προηγηθεί η καταδίκη της σύλληψης από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Τη φερόμενη σύλληψη κατήγγειλαν επίσης οι χώρες της λεγόμενης Ομάδας της Λίμα και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik-dpa
Καράκας, Venezuela

Υποστηρίζει η Μόσχα εθνικιστές πολιτικούς στην Ελλάδα; Ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: