Κανένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη: 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης




Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώντας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη Ριζούπολη με 2-0 (24΄ αυτ. Στάθης, 70΄ Χασάν) στην τελευταία αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν εκ νέου τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς, έχασαν όμως τον Τοροσίδη, που τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και αποχώρησε στο 28ο λεπτό, ενώ χωλαίνοντας έφυγε και ο Φορτούνης στο 58΄.

Η διαφορά ποιότητας των αντίπαλων ήταν εμφανής, το ίδιο όμως και το «μούδιασμα» των φιλοξενούμενων από τον αποκλεισμό – σοκ στο Κύπελλο Ελλάδας, με δράστη τη Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο, απείλησαν στο 5΄ με (άστοχο) σουτ του Φορτούνη, είδαν τον Χουάντερσον να μπλοκάρει τις προσπάθειες των Μασούρα (18΄), Μπουχαλάκη (19΄) και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 24΄ με αυτογκόλ του Στάθη, που προσπάθησε να διώξει υπό την πίεση του Χασάν, στη σέντρα του Ποντένσε.

Λίγο αργότερα (28΄) ο Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας, από ενέργεια του Ρώσση και στο 30΄ νέο σουτ του Φορτούνη έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό «παράθυρο». Στο 35΄ άλλο σουτ, από τον Χασάν, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ ο Αιγύπτιος είχε ανάλογη φάση και στο 37΄! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει, οι παίκτες του σούταραν αρκετά και στο 61΄ ο Κούτρης είχε δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νάτχο, αφύλαχτος στην περιοχή, πλάσαρε πάνω στον Χουάντερσον.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φάνηκε για πρώτη φορά μόλις στο 62ο λεπτό, όταν ο Χέλβε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ στο 70΄, το όγδοο του Χασάν στο εφετινό πρωτάθλημα (ασίστ του Ποντένσε), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος επιθετικός είδε την κεφαλιά του (σε εκτέλεση κόρνερ) να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο και εν συνεχεία στο δεξί δοκάρι, πριν καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του πεσμένου στο έδαφος Χουάντερσον!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Σέζος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούτρης, Μασούρας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα, Στάθης, Ρώσση (39΄ Βάρκας), Ντ΄ Ούρσο, Γκίνο (76΄ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες, Ακόστα (53΄ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (28΄ Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης (58΄ Νάτχο), Μασούρας (76΄ Σολδάνο), Χασάν.

04/03/2019 20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: