Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ ενέκρινε τη συμφωνία αγοράς των S-400 από τη Ρωσία!

Η Τουρκία δεν μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019. @trpresidency
Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία που σύναψε με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο ιδιωτικό κανάλι HaberTurk. Στην ίδια συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, του  είπε ότι έγκρίνει την αγορά των S-400

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το filoκυβερνητικό κανάλι HaberTürk την Πέμπτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την αποκάλυψη ότι ο αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τρούμπα, ενέκρινε την προγραμματισμένη αγορά της ρωσικής S-400 πυραυλικής άμυνας.

  • Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν η Τουρκία να αγοράσει τους S-400, αλλά να μην τους ενεργοποιήσει, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις αμυντικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
14/03/2019 22:24

“Ρατσιστές και εξτρεμιστές” αποκαλούν τους Ευρωπαίους οι …”δημοκράτες” Τούρκοι…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal