Η Τουρκία συμμετείχε ταυτόχρονα σε ασκήσεις υπέρ και εναντίον της Ρωσίας: Οργή στο ΝΑΤΟ




Δοκιμάζει τα όρια της ανοχής των Συμμάχων της στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ενώ ειχε προγραμματισμένες κοινές ναυτικές ασκήσεις με συμμάχους στην Μαύρη Θάλασσα που στόχο ειχαν την Ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θαλασσα, ταυτόχρονα η Αγκυρα αποδείχθηκε ότι πραγματοποιούσε κοινές ναυτικές ασκήσεις και με την Ρωσία!

Η Τουρκία είχε αναλάβει την διοργάνωση κοινών ναυτικών ασκήσεων με την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Γεωργία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και βάσει της σημασίας που αποδίδει η Ατλαντική Συμμαχία στην στρατηγική περιοχη της Μαύρης Θάλασσας. Και το μήνυμα της άσκησης προς την Μόσχα ηταν σαφές καθώς συμμετείχαν οι τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με ακτές της Μαύρης Θάλασσας, δηλαδή η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και οι δυο συνδεδεμένες χώρες, Γεωργία και Ουκρανία.

Η Ρωσία είναι γνωστό ότι αντιτίθεται σφόδρα σε κάθε επέκταση της επιρροής του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και στην Γεωργία θεωρώντας ότι αποτελεί κτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της .

Στο αντιφατικό παιγνιδι που παίζει η Αγκυρα πατώντας με τά δυο ποδιά σε δυο βάρκες εντάσσεται και η επιλογή τις ιδίες ημερες που εγινε η Συμμαχική ασκηση στην Μαύρη Θαλασσα με «κορμό» την τουρκική συμμετοχή, ταυτόχρονα η Τουρκία να πραγματοποιεί ασκηση στην ιδια περιοχή με την… Ρωσία.

Συγκεντρώσεις υπέρ και εναντίον του Νικολάς Μαδούρο: Συνεχίζεται το γιγαντιαίο μπλακ άουτ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: