Η Τιμοσένκο διεκδικεί την δεύτερη θέση και καταγγέλλει τα exit poll που την δείχνουν τρίτη

Ukrainian politician and Presidential candidate Yulia Tymoshenko speaks to journalists during her press conference in her election headquarters in Kiev, Ukraine, 31 March 2019. EPA,OLEG PETRASYUK
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε ότι διεκδικεί τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, καταγγέλλοντας ως «ανέντιμα» τα exit poll που την εμφανίζουν στην τρίτη θέση.

Εκπρόσωποι της προεκλογικής εκστρατείας της Τιμοσένκο έκαναν την ανακοίνωση αυτή στο Facebook: «Θέλουμε να ανακοινώσουμε τα στοιχεία. Βάσει αυτών ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει συγκεντρώσει το 27%, η Γιούλια Τιμοσένκο 20,9% και ο Πέτρο Ποροσένκο 17,5%», επεσήμανε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ποσοστά αυτά «αφορούν 18.000 εκλογικά κέντρα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τα στοιχεία από τα απομακρυσμένα εκλογικά κέντρα της περιφέρειας. Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, πιστεύουμε ότι τα ποσοστά της υποψήφιάς μας Γιούλια Τιμοσένκο θα σημειώσουν αύξηση 2 με 3%».

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα εκλογικά κέντρα από την Exit poll national, στην οποία συμμετέχουν τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αναφέρει ότι ο 41χρονος Ζελένκσι βρίσκεται στην πρώτη θέση με 30,4%, ακολουθεί ο Ποροσένκο με 17,8% και τρίτη είναι η Τιμοσένκο με 14,2%.

Και άλλα exit poll δίνουν αντίστοιχα ποσοστά. Η εκλογική επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα μερικά αποτελέσματα τη νύκτα.


31/03/2019 22:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP- TASS- Sputnik
Κίεβο, Ουκρανία

Ο Ζελένσκι, το αουτσάιντερ, κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal