Η Ουγγαρία τερματίζει την εκστρατεία κατά του Γιούνκερ που τον εμπλέκει με τον Σόρος




Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει την άκρως αμφιλεγόμενη εκστρατεία αφισοκόλλησης, όπου κατηγορεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος ότι στηρίζουν την παράτυπη μετανάστευση.

«Οι Ούγγροι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι είδους σχέδια υπέρ της μετανάστευσης προετοιμάζονται από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών» έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς στα αγγλικά.

«Για αυτό ακριβώς αναλάβαμε αυτήν την ενημερωτική εκστρατεία (…) η οποία φθάνει στο τέλος της, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, την 15η Μαρτίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήρτησε μια σειρά από tweets ως απάντηση σε μια συνέντευξη του Μάνφρεντ Βέμπερ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (PPE), όπου ανήκει και το κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού, και στην οποία διατύπωνε την εκτίμηση ότι «με αυτές τις δηλώσεις και την εκστρατεία αφισοκόλλησης, ο Βίκτορ Όρμπαν ζημίωσε σημαντικά το PPE».

«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αναμένω από εκείνον να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει αυτές τις ενέργειες» είπε ο Βέμπερ απευθυνόμενος στον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Η ουγγρική εκστρατεία αφισοκόλλησης ξεκίνησε πριν από μιάμιση εβδομάδα με το σύνθημα «Εσείς, επίσης, έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε τί προετοιμάζουν οι Βρυξέλλες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, εντούτοις, στα μηνύματά του στο Twitter ότι «αν και η ουγγρική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ακούσει κάθε κριτική, η απόφαση του ουγγρικού λαού είναι σημαντικότερη στα μάτια μας από την κομματική πειθαρχία».

02/03/2019 23:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-dpa
Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Στο ίδιο έργο θεατές: Τα “κίτρινα γιλέκα” ξανά στους δρόμους με συγκρούσεις και επεισόδια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: