Η Μεγαλοοικονόμου απείλησε ότι θα παραιτηθεί για να έρθει ο …Καλλιάνος: Καυγάς με Καββαδία




Με καυγάδες και αρκετές δόσεις γκρίνιας για την Συνταγματική Αναθεώρηση και τον νέο Ποινικό Κώδικα σημαδεύτηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους το ΕΘΝΟΣ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Συγκεκριμένα:
Τα αίματα «άναψαν», όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ανέφερε ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle». Τότε, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου φαίνεται να το πήρε προσωπικά, καθώς αισθάνθηκε να την «φωτογραφίζει». Γι’ αυτό με τη σειρά της υπενθύμισε ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες και, αν είναι – όπως είπε, παραιτείται για να έρθει στη θέση της ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με το CNN, η αντιπαράθεση ήταν τέτοιας έντασης που η κ. Μεγαλοοικονόμου εγκατέλειψε την αίθουσα για να κάνει τσιγάρο ακολουθούμενη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Νεκτάριο Σαντοριναίο οι οποίοι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

Στην… παρεξήγηση παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την κυρία Μεγαλοοικονόμου, για την οποία σημείωσε πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο».

Η κυρία Καββαδία, με τη σειρά της, φέρεται να δήλωσε: «Όπως εσύ έτσι και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω”.

Ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην πορεία των διαφόρων υποθέσεων στη δικαιοσύνη και απευθυνόμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναρωτήθηκε γιατί «άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλοι όχι!» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση «το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία».

Η συζήτηση στράφηκε και γύρω από την επικείμενη ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση με μερίδα βουλευτών να προκαλούν την αντίδραση του Νίκου Βούτση όταν ζήτησαν να «στήσουν» την ψηφοφορία για το άρθρο 32 (προεδρική εκλογή) ώστε να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν πέρασε και το άρθρο 30. «Δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε. Θα είναι σαν να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια» ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης.

Σε άλλο σημείο ο Σταύρος Κοντονής τα «έβαλε» με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για την υπόθεση του Δρομέα. «Δεν γίνεται να βγάζει ψεύτη τον Βαρώτσο» φέρεται αν είπε ο πρώην υπουργός.

Από την πλευρά της Νίνα Κασσιμάτη η οποία είχα διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση ότι διέρρευσε το ψηφοδέλτιο της ενώ απαίτησε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία οι Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Χρήστος Καραγιαννίδης ως υπαίτιοι της διαρροής. Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως αυτή έγινε από την αντιπολίτευση κλείνοντας την συζήτηση.

Σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Πάντως, στο ζήτημα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι είχε επιχειρήσει και εκείνος να κάνει αλλαγές, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με τον διάδοχό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντά ότι θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος», συμπλήρωσε.

Τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος από τον αυτόν της αιώνιας λιτότητας, δηλώνει στην ΚΟ ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: