Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η έγκριση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ από τη Βουλή, οι προειδοποιήσεις της τρόικας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) και τις μεταρρυθμίσεις, οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι ανείσπρακτοι φόροι στο Τμήμα Φορολογίας, οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου κατά του ΕΤΕΚ και τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι η σούβλα είναι το εθνικό φαγητό των Κυπρίων παρά τους καρκινογόνους υδρογονάνθρακές της, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η πιο μεγάλη δημοσκόπηση» γράφει στο κύριο θέμα της ότι οι φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου μπορούν να θεωρηθούν ως η πιο μεγάλη και ενδεικτική δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών. Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης πρωτοσέλιδα, τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου εναντίον του ΕΤΕΚ. Αλλού γράφει ότι η σούβλα είναι το εθνικό φαγητό των Κυπρίων παρά τους καρκινογόνους υδρογονάνθρακές της, σύμφωνα με έρευνα.

«Κίνδυνος να χαθεί το τρένο της ανάπτυξης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του ο «Πολίτης» και κάνει λόγο για αυστηρές συστάσεις της τρόικας για μεταρρυθμίσεις και ΜΕΔ. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι υπό στενή παρακολούθηση θέτει τις δαπάνες του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας η Βουλή. Αλλού γράφει ότι στο «ακουστικό» βρίσκεται η Comfone για τη σύνδεση της κινητής τηλεφωνίας σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τι πήγαν κι έκαναν πάλι» γράφει ότι ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα συντελέστηκε σε προστατευόμενη παραλία χελώνων, μεταξύ της Λίμνης και Αργάκας, αυτή τη φορά από το Τμήμα Δασών. Αλλού γράφει ότι θολό παραμένει το τοπίο στο Κυπριακό καθώς καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει καταγραφεί ή προβλέπεται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Γράφει, επίσης, ότι οι βουλευτές κατηγορούν την Κυβέρνηση και το Συμβούλιο Εργοληπτών ότι κάνουν πλάτες σε μιζαδόρους.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Στα 2,6 ΔΙΣ οι ανείσπρακτοι φόροι» και γράφει ότι μεγάλη αύξηση των καθυστερημένων οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας δείχνουν νέα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή για σκοπούς ελέγχου. Γράφει, επίσης, ότι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν άμεση δράση για την άρση παρανομιών και προώθηση της διαχείρισης της Χερσονήσου Ακάμα. Αλλού γράφει για τις προσπάθειες για εφαρμογή των δύο ΜΟΕ που αφορούν την κινητή τηλεφωνία και τους πίνακες και τα αρχεία του ΡΙΚ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρώτο θέμα της «Το νερό μπορεί να μην είναι αρκετό, λέει ο Καδής» και αναφέρεται στις προειδοποιήσεις του Υπουργού Γεωργίας ότι παρά την φετινή ροή νερού στα φράγματα προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες για τις διαθέσιμες ποσότητες νερού στα επόμενα χρόνια. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις αναφορές του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευγένιου Χαμπουλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους ακτιβιστές για τα πουλιά. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα, φωτογραφία από τους ψεκασμούς στη Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών.

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
23/03/2019 09:55

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: