Η Ελλάδα δεν ενημέρωσε ακόμα το ΔΝΤ για την πρόθεση αποπληρωμής του δανείου της

International Monetary Fund (IMF) Director of External Relations Gerry Rice makes a statement to the press at IMF Headquarters, Washington, DC. Photo www.mignatiou.com
ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η απόφαση για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση του OPEN TV και της ιστοσελίδας μας.

Ρωτήσαμε για τα δημοσιεύματα που φέρουν την ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει την πρόωρη εξόφληση μέρους των δανείων του ΔΝΤ, και εάν η Αθήνα έχει ενημερώσει το Ταμείο, ο κ. Ράις απάντησε:

«Η πρόωρη αποπληρωμή είναι κάτι που θα αποφασίσει η Ελλάδα».

Προχώρησε και μας απάντησε ότι η αποπληρωμή του δανείου θα μειώσει το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας μας.

Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων δεν θα επηρεάσει την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας, η οποία θα συνεχιστεί.

Σε άλλη ερώτησή μας για τα «κόκκινα» δάνεια, και στο σχόλιο μας ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι «ο ελέφαντας στο δωμάτιο» για την ελληνική οικονομία, ο εκπρόσωπος δεν ήθελε να προκαταλάβει την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία θα αποκαλυφθεί την Τρίτη.

Είναι σημαντικό ζήτημα, είπε, η ανάγκη ενίσχυσης των ισολογισμών των τραπεζών ώστε να δίνουν πιστώσεις στην οικονομία είναι σημαντικό ζήτημα.

Δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν αποκλείεται απόφαση για εκταμίευση δόσης τη Δευτέρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal