Για “στρατιωτικούς όρους” ομιλεί ο πρόεδρος της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής της Κύπρου




Οι απειλές του Προέδρου του ΕΛΑΜ επιδιώκουν να κρύψουν την πραγματικότητα που κρύβει η βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού και του λαϊκισμού, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου μίλησε για απάντηση με στρατιωτικούς όρους.

Υπογραμμίζει επίσης ότι “κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοκρατικής αρχής και νοοτροπίας, αποτελούν οι απειλές που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κατά της κ. Ελένης Θεοχάρους και άλλων, που άσκησαν εύλογη κριτική, όταν αποκαλύφθηκαν τα φαινόμενα φυγοστρατίας στην ηγεσία του ΕΛΑΜ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Είναι φανερό, ότι ο εκνευρισμός του ΕΛΑΜ και οι απειλές του περί «ανορθόδοξου πολιτικού πολέμου», επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν την πραγματικότητα που κρύβει η βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού και του λαϊκισμού.

Το ΕΛΑΜ συνεχίζει να μην απαντά επί της ουσίας της κριτικής για φυγοστρατία και οι μελοδραματικές και πομπώδεις αναφορές, απλώς επιβεβαιώνουν ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι η αλήθεια.

Αντί να απολογηθούν για τη φυγοστρατία τους, απειλούν. Ας τους κρίνει ο λαός.

Ο ΔΗΣΥ ΓΙΑ ‘ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ’

Σήμερα χρειαζόμαστε ορθόδοξες πολιτικές μεθόδους, ανακοίνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαντώντας στις δηλώσεις του ΕΛΑΜ. Αναφέρει:

Η δημοκρατία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε και είναι χρέος και υποχρέωση μας να την προστατεύσουμε. H ελευθερία του λόγου και η διατύπωση των αντίθετων απόψεων δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγουν από τους κανόνες της δημοκρατίες.

Οι βασικές αυτές αρχές δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε είτε για «ανορθόδοξες μεθόδους» είτε να εκστομίζονται απειλές για «πολιτικό πόλεμο». Τέτοιες αναφορές απειλούν την ελευθερία και τη δημοκρατία και σίγουρα δεν έχουν θέση στη χώρα μας. Σήμερα χρειαζόμαστε ορθόδοξες πολιτικές μεθόδους για να μάθουμε στους νέους μας πως να θωρακίζουμε τη δημοκρατία.

Η ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΕΛΑΜ 

Σκόπιμα η ηγεσία του ΕΛΑΜ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας και στην προκειμένη περίπτωση η ουσία είναι η συνειδητή φυγοστρατία την οποία επέλεξαν τα ηγετικά του στελέχη, οι οποίοι, κατά τα άλλα, παρουσιάζονται ως «υπερασπιστές» και «απελευθερωτές» της πατρίδας μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ και προσθέτει:

Ολοκληρωμένη απάντηση από την ΕΔΕΚ θα πάρουν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΕΛΑΜ

Απάντηση για το θέμα της φυγοστρατίας από στελέχη του ακροδεξιού κόμματος τΕΛΑΜ έδωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός του, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

«Κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί που έχουν πανικοβληθεί με την άνοδο του ΕΛΑΜ, έχουν φροντίσει, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, μεμονωμένους δημοσιογράφους και πληρωμένους κονδυλοφόρους να διαδώσουν φήμες», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, είπε ότι υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις στην ηλικία των 15 και 18 ετών, ενώ μοναδική του επιθυμία, δήλωσε ήταν να γίνει στρατιωτικός και να ενταχθεί στη Σχολή Ευελπίδων. «Από εκεί και πέρα, ό,τι λέγεται και ό,τι ακούγεται, είναι λάσπη και ψέματα», πρόσθεσε.

Είπε ότι στην αίθουσα υπήρχαν βετεράνοι του 1974, αγωνιστές της ΕΟΚΑ και στελέχη του ΕΛΑΜ υπηρέτησαν στους καταδρομείς ή στις ειδικές δυνάμεις.

«Όταν λοιπόν θα κρίνουν και πάλι το ΕΛΑΜ με στρατιωτικούς όρους, να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί πιθανό να επιλέξουμε να τους απαντήσουμε με στρατιωτικούς όρους και μπορεί να εφαρμόσουμε ένα ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο», είπε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, «που ήταν ο κύριος υποκινητής της όλης κατάστασης», ο κ. Χρίστου έθεσε το ερώτημα, «τι έχει πράξει το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς» και του απεύθυνε το ερώτημα «πού ήταν στον πόλεμο του 1974;»

Απορρίπτει το πόρισμα ο Αναστασιάδης για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού: “Ιφιγένεια” ο Χάρης!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: