Ετήσια άσκηση “Ορμή” του Πολεμικού Ναυτικού: Οι πυραυλάκατοι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση




Την ώρα που μέρος του Τουρκικού στόλου ασκήθηκε στο Αιγαίο κι ένα μεγάλο βάρος της επιτήρησης είχε πέσει στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών και τις Πυραυλακάτους, το Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε στη διεξαγωγή της ετήσιας άσκησης “Ορμή” στην οποία συμμετέχουν τα συγκεκριμένες σύγχρονες μονάδες επιφανείας του Ελληνικού στόλου.

  • Πρόκειται για μια τεχνική άσκηση των πυραυλακάτων που γίνεται για τα πληρώματα τους που πρέπει ν’ ασκούνται πάνω σ’ αυτά τα θέματα και στους κανόνες ασφαλείας που πρέπει κανείς να τηρεί σε κάθε κίνηση που κάνει πάνω στο πλοίο. Το σημαντικό ωστόσο είναι πως την ώρα που κάποιες μονάδες επιφανείας της συγκεκριμένης δύναμης βρισκόταν στο ανατολικό Αιγαίο, πολλές φορές και δίπλα από τα Τουρκικά πλοία, βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρωθούν αυτά τα πλοία και να γίνει η άσκηση Ορμή.

Οι πυραυλάκατοι θεωρούνται οι “μικρές φρεγάτες” του Ελληνικού στόλου και οι μονάδες με αρκετά μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης, τα οποία διαρκώς βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου. Τα πληρώματά τους είναι ιδιαίτερα έμπειρα γνωρίζοντας πως πρέπει να καλύπτονται πολλές φορές από το ανάγλυφο των νησίδων στο Αρχιπέλαγος κι από εκεί να εμφανίζονται ξαφνικά για να αιφνιδιάζουν εφόσον χρειάζεται.

ΠΗΓΗ: ΠΝ

«Αυλαία» για τη «Γαλάζια Πατρίδα» με υπερπτήση τουρκικών μαχητικών ανατολικά της Αμοργού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: