Επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο: Οι δράστες καταγράφηκαν από κάμερες




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, με χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι δράστες στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου, στην οδό Τζαβέλα, στο Χαλάνδρι και η οποία εξερράγη, κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Το ρωσικο προξενείο, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019. Άγνωστοι δράστες πέταξαν, λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα, χειροβομβίδα στον φυλάκιο του ρωσικού προξενείου στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
  • Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Οι δράστες της επίθεσης έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και τα οποία μόλις πέταξαν την χειροβομβίδα διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. Η Αντιτρομοκρατική που έχει αναλάβει την υπόθεση ερευνά εάν έχει σχέση με την επίθεση αυτή μια μηχανή που βρέθηκε, λίγο αργότερα, καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οι δράστες έριξαν τη χειροβομβίδα στις 3:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η χειροβομβίδα κύλησε και πήγε κάτω από το φυλάκιο, το οποίο ευτυχώς ήταν άδειο και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Στο προξενείο, δεν υπάρχει αστυνομικός φρουρός, αλλά κάποιοι υπάλληλοι της πρεσβείας και ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι.

Οι άνθρωποι του προξενείου, άκουσαν τον κρότο και κάλεσαν την πρεσβεία. Κατόπιν, μετέβη στο σημείο ο άνθρωπος της πρεσβείας και γυρνώντας τις κασέτες πίσω, από τις κάμερες ασφαλείας, είδαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, να πετούν τη χειροβομβίδα και να φεύγουν.

  • Η σημερινή επίθεση αυτή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε, δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στην σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”.

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο.

Ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το ρωσικό προξενείο έχει δοθεί σε κυκλοφορία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, OPEN TV

 

Τρομοκρατική ενέργεια: Χειροβομβίδα εξερράγη στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: