Επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν για τους S400: Είναι καθαρό το πώς θα τους χρησιμοποιήσουμε




Είναι καθαρό γιατί η Τουρκία πήρε τους S400 και πως θα τους χρησιμοποιήσει, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η χώρα του δεν κάνει υποχωρήσεις στο θέμα της ανεξαρτησίας της.

  • Σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι S400 αλλά επειδή στο θέμα των εξελίξεων ιδιαίτερα στη Συρία και την περιοχή ευρύτερα η Τουρκία κινείται με βάση τη δική της βούληση. “Είναι καθαρό γιατί η Τουρκία πήρε αυτό το σύστημα και πως θα το χρησιμοποιήσει”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει πληρώσει μεγάλο κόστος για το μέλλον και την ανεξαρτησία ιδιαίτερα στις 15 Ιουλίου (κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος) και δεν θα υποχωρήσει από τον δρόμο που χάραξαν οι νεκροί ήρωές τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως όλοι γνωρίζουν ότι το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F35, ούτε με την ασφάλεια των ΗΠΑ. “Πρώτα ο θεός θα διευθετήσουμε και αυτό το ζήτημα με τη λογική και το απαραίτητο κοινό συμφέρον”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
10/03/2019 13:17

Ο Ερντογάν στοχεύει τον Σίσι: Η Αίγυπτος κλειδί για τα ενεργειακά και την ασφάλεια της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: