Επιφυλακτικός ο Τζόουνς για την αναφορά Μιούλερ: Δεν θα είναι “πραγματική βόμβα”




Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Νταγκ Τζόουνς, πρώην εισαγγελέας δήλωσε ότι αμφιβάλλει ότι η εδώ και καιρό αναμενόμενη αναφορά του γραφείου του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, θα είναι η “πραγματική βόμβα” που αρκετοί από τους επικριτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περιμένουν, μεταδίδει το ABC News.

  • Από την άλλη μεριά, κατά την άποψη του ίδιου γερουσιαστή είναι αμφίβολο ότι η αναφορά θα συμπεριλάβει “πληροφορίες που θα απαλλάσσουν πολλούς ανθρώπους, όπως θα προτιμούσαν κι ελπίζουν οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ.”

Στην διαδικτυακή εκπομπή (podcast) του ABC News “Powerhouse Politics,” ο γερουσιαστής από την Αλαμπάμα μίλησε με τον υπεύθυνο ειδησεογραφικής κάλυψης του ABC News στον Λευκό Οίκο Τζόναθαν Καρλ, αλλά και τον διευθυντή του πολιτικού ρεπορτάζ Ρικ Κλέιν, σχετικά με τις πιθανές εξελίξεις που ενδέχεται να δρομολογήσει η δημοσιοποίηση της αναφοράς του Μάλερ.

  • Σύμφωνα με την εμπειρία του, όταν οι εισαγγελείς αποφασίσουν για την μη άσκηση ποινικών διώξεων, “στην πλειοψηφία των υποθέσεων, οι φάκελοι απλά κλείνουν,” δήλωσε ο Τζόουνς.
  • Ωστόσο, πρόσθεσε “οι ερωτήσεις σας απευθύνονται σε εμένα αναφορικά με το τι συμβαίνει σε μια συνηθισμένη υπόθεση. Αυτό δεν είναι μία συνηθισμένη υπόθεση,” τόνισε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν με την δημοσιοποίηση της αναφοράς διαπιστωθεί από τα μέλη του Κογκρέσου, ότι ένας σημαντικός όγκος πληροφοριών παραμένει μυστικός, ο Τζόουνς απάντησε: “Νομίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε την ανάληψη δράσης από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος και στα δύο νομοθετικά σώματα, προκειμένου να λάβουμε μία πιο συνολικά ολοκληρωμένη αναφορά,” απάντησε ο ίδιος.

  • Ο Τζόουνς είπε επίσης, ότι υπάρχει ένας κίνδυνος αν οι Δημοκρατικοί το παρακάνουν με τις έρευνες τους για τον πρόεδρο Τραμπ, προσθέτοντας ότι, “Δε νομίζω πως ο κίνδυνος αυτός, είναι υπαρκτός για την ώρα. Ωστόσο, υπάρχει πάντοτε το ρίσκο.”
  • “Δεν θέλουμε πραγματικά, να εισέλθουμε σε διαστάσεις από τις οποίες θα διαφανεί ότι όλο αυτό, στρέφεται αποκλειστικά κατά του προέδρου, καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίφαση με τη νόμιμη και λειτουργική άσκηση εποπτείας,” είπε ο Τζόουνς.

Η έδρα του Τζόουνς στην Γερουσία θα αποτελέσει αντικείμενο μιας θερμής προεκλογικής εκστρατείας το 2020. Ο ίδιος εκλέχθηκε στο πλαίσιο μιας ειδικής εκλογικής διαδικασίας για την αντικατάσταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, με ποσοστό 48,34% και 49.966 ψήφους.

Η νίκη του, σηματοδότησε την πρώτη νίκη Δημοκρατικού για μία έδρα στην Γερουσία από την Αλαμπάμα, τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ στην ίδια έδρα στοχεύουν ήδη αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι.

Ο Ρεπουμπλικάνος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μπράντλεϊ Μπαρν, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει την έδρα από τον Τζόουνς το 2020, σύμφωνα με το AP.

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος Ρόι Μουρ που έχασε από τον Τζόουνς στην ειδική εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε για την κάλυψη της θέσης στην αναφερόμενη έδρα, δήλωσε ότι σκέφτεται να την διεκδικήσει και πάλι. Η προεκλογική εκστρατεία του Μουρ στιγματίστηκε από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μεταξύ αυτών και την εμπλοκή του στην υπόθεση σεξουαλικής σχέσης με μία 14χρονη, όταν ο ίδιος ήταν 32 ετών. Ο Μουρ από την πλευρά του, διέψευσε τις καταγγελίες.

  • Ο Τζόουνς χαρακτήρισε χθες την ανακοίνωση του Μουρ “σχεδόν κωμική για να την παρακολουθήσει.”
  • Πάντα πίστευα ότι ο Μουρ το κάνει αυτό για να μαζέψει χρήματα. Αυτός ήταν ο σκοπός του για χρόνια. Δεν γνωρίζω αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για ένα εργαλείο συγκέντρωσης χρημάτων για τον ίδιο,” είπε χαρακτηριστικά ο Τζόουνς.

Μία άλλη διάσταση αβεβαιότητας για τον Τζόουνς και τις εκλογές του 2020, είναι το αν τελικά θα αποφασίσει να είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ο παλιός φίλος του και πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη, απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο υποστηρικτών του, που του φώναζε: “Κατέβα, Τζο Κατέβα.” “Εκτιμώ την ενέργεια όταν έρχομαι εδώ. Διατηρείστε την για λίγο ακόμη. Είναι ενδεχόμενο να την χρειαστώ σε μερικές εβδομάδες.”

Το ABC News έχει προηγούμενα μεταδώσει ότι οι άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον Μπάιντεν κατά τις τελευταίες εβδομάδες, λένε ότι ο ίδιος “θα είναι κατά 90% υποψήφιος” για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

  • “Νομίζω ότι βρίσκεται πολύ κοντά. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις,” δήλωσε χθες ο Τζόουνς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει με τον Μπάιντεν, το τελευταίο 15νθήμερο.
  • “Είναι μία απόφαση τόσο προσωπική και τόσο μεγάλη. Νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι καλό για την χώρα, στην περίπτωση που είναι υποψήφιος και εκλεγεί,” τόνισε ο Τζόουνς.

Από την άλλη μεριά, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις αν ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών. “Πίστευα ειλικρινά, πως ο φίλος μου Σέροντ Μπράουν θα είναι υποψήφιος. Με εξέπληξε την άλλη ημέρα, όταν δήλωσε πως αποφάσισε να μην είναι,” πρόσθεσε ο Τζόουνς.

14/03/2019 11:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών: Θεωρείται ανερχόμενο αστέρι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: