Επιδημία ιλαράς στο Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης: Γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

File photo: A nurse from township public health department prepares to inject measles and rubella vaccine during a regular vaccinating session. EPA, LYNN BO BO
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η κομητεία Ρόκλαντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης λόγω επιδημίας ιλαράς.

Μεταξύ των μέτρων που λήφθηκαν είναι και η απαγόρευση της εισόδου παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλους τους δημόσιους χώρους, στους οποίους συγκεντρώνονται περισσότερα από δέκα άτομα.

Η κομητεία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Νέας Υόρκης. Το μέτρο έχει ισχύ 30 μέρες. Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιθεωρητές υγείας της κομητείας επισκέπτονται σπίτια και συμβουλεύουν τους γονείς ότι πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους όμως συναντούν μεγάλη αντίσταση.

Η κομητεία Ρόκλαντ έχει 300,000 κατοίκους και μέχρι στιγμής καταγράφηκαν 135 κρούσματα ιλαράς. Υπολογίζεται ότι περίπου 27% των παιδιών από 1-18 χρόνων δεν έχουν εμβολιαστεί. Η μεγαλύτερη αντίδραση προέρχεται από γειτονιές που κατοικούνται κυρίως από ορθόδοξους Εβραίους.

Στις ΗΠΑ 47 από τις 50 πολιτείες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού για εγγραφή παιδιών στα σχολεία, ωστόσο γίνονται εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο
ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 27/03/2019 09:07

 

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη Στοκχόλμη: Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required