Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών στην Θεσσαλονίκη: ΙΧ έπεσε σε τοίχο, δύο τραυματίες




Δύο τραυματίες κι ένα αυτοκίνητο “καρφωμένο” σε τοίχο ήταν ο απολογισμός διπλής καταδίωξης διακινητών μεταναστών από την Αστυνομία, τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

  • Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε δύο αυτοκίνητα που κρίθηκαν ύποπτα, την ώρα που κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, κοντά στον οικισμό Βασιλούδι. Όταν οι δύο οδηγοί, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν ένας 34χρονος Λίβυος κι ένας 26χρονος Μαροκινός, αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών ακολούθησε καταδίωξη.

Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, φτάνοντας στη Σταυρούπολη, δυτικά της Θεσσαλονίκης, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός του συνελήφθη. Αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του οχήματος τέσσερις μετανάστες, από τους οποίους οι δύο εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών και μεταφέρθηκαν με τραύματα στο “Ιπποκράτειο” για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

  • Το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην ίδια περιοχή και συνελήφθη ο 26χρονος οδηγός του, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέβαλε αντίσταση. Διαπιστώθηκε, δε, ότι μετέφερε έξι μετανάστες, οι δύο εξ αυτών στο πορτμπαγκάζ.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι διακινούμενοι μετανάστες είναι υπήκοοι Ερυθραίας και Μπανγκλαντές, ενώ στερούνταν των προβλεπόμενων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Εξάλλου, οι συλληφθέντες φέρεται πως είχαν κλέψει τα δύο παραπάνω οχήματα τοποθετώντας πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλα οχήματα. Με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινική δίωξης για τα περαιτέρω.

24/03/2019 14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Ένταση, προσαγωγές και ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: