Επανέρχονται οι Γερμανοί τουρίστες στην Τουρκία: Είχε σημειωθεί πτώση το ’16-’17




Η Τουρκία αναμένει ότι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα προσελκύσει 5,6 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε σε δημοσιογράφους, με αφορμή την παρουσία της Τουρκίας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

  • Ο κ. Ερσόι τόνισε ότι «υπήρξε αύξηση κατά 58% στις πρόωρες κρατήσεις από τη Γερμανία για την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει καταστεί ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς, έπειτα από την πτώση που είχε καταγραφεί στον αριθμό τους, το 2016 και το 2017.
  • «Φέτος περιμένουμε περίπου 5,6 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών θα καταφέρει να ξεπεράσει το ρεκόρ των 5,5 εκατομμυρίων επισκεπτών που είχε καταγραφεί το 2015.

Η παρουσία της Τουρκίας στην ΙΤΒ στο Βερολίνο, ξεπέρασε, φέτος τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 δήμων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτόρων και άλλων παρόχων υπηρεσιών τουρισμού.

14/03/2019 10:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ,Anadolu
Άγκυρα, Τουρκία

Ο Δήμος Λειψών προωθεί τον εναλλακτικό τουρισμό: Στο διεθνές τουριστικό προσκήνιο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: