Επανέρχεται η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη, μετά από έκρηξη και φωτιά σε μετασχηματιστή




Αποκαθίστανται τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο Ηράκλειο, μετά το μπλακ άουτ που προκάλεσε έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

  • Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, «η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και άμεσα έσπευσε με 10 οχήματα, 30 υπαλλήλους και όλη τη δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ, στο εργοστάσιο, στα Λινοπεράματα. Ο μετασχηματιστής που εντοπίστηκε το πρόβλημα ήταν στον αύλειο χώρο και καταφέραμε σε σύντομο χρόνο να σβήσουμε τη φωτιά».

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

  • Στα Χανιά η ηλεκτροδότηση άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι, καθώς μέσω της μονάδας στην Ξυλοκαμάρα δόθηκε ρεύμα, αρχικά, στα κεντρικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, το ρεύμα επανέρχεται σταδιακά και σε περιοχές του Ηρακλείου.
  • Από την έκρηξη στα Λινοπεράματα, χωρίς ρεύμα έμεινε και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Πελαγία Πετράκη, η ηλεκτροδότηση επανέρχεται σταδιακά.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

22/03/2019 14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηράκλειο, Ελλάδα

Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο Ηράκλειο: Χωρίς ρεύμα σχεδόν όλο το νησί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: