Ενός λεπτού σιγή στον ΟΗΕ σε μνήμη συνεργατών του που χάθηκαν στο τραγικό Boeing 737

The flag in front of United Nations headquarters flies at half mast in honor of the 157 victims of the Ethiopian Airlines Flight 302 crash, which included 19 United Nations staff members, in New York, New York, USA, 11 March 2019. The Boeing 737 Max 8 en route to Nairobi, Kenya crashed shortly after take off from Addis Ababa, Ethiopia on a day earlier. EPA, JUSTIN LANE
Ο ΟΗΕ τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης στην μνήμη των περισσότερων των 20 μελών του προσωπικού υπηρεσιών του ή συνδεόμενων οργανισμών που χάθηκαν στο δυστύχημα της Ethiopian Airlines.

  • «Είναι μία μέρα θλίψης για τον οργανισμό μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης για τα δικαιώματα των γυναικών στην Γενική Συνέλευση.

Οι σημαίες στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε ολόκληρο τον κόσμο ήσαν σήμερα μεσίστιες.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που θεωρείται προσωρινός, νεκροί είναι οκτώ μέλη του προσωπικού του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM), τρία μέλη της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, τρία μέλη του Γραφείου του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι, δύο μέλη της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (UIT), ενώ οι ακόλουθοι οργανισμοί έχουν χάσει από ένα μέλος: Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη (PNUD), Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (OIM), Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (PNUE) και η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
11/03/2019 22:41

Ερευνώνται οι συντριβές των Boeing Co 737 MAX 8 διαβεβαιώνει η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal