Εκτός Κολομβίας άφησαν οι Αρχές συγγενείς του Μαδούρο: Ήθελαν ένα”διάλειμμα” από το blackout




Η κολομβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εμπόδισε την είσοδο στην χώρα ενός ξαδέρφου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της οικογένειάς του, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές της Μπογοτά, προσπάθησαν να διαφύγουν από το blackout που έχει παραλύσει επί πέντε μέρες την Βενεζουέλα.

Ο Αργκιμίρο Μαδούρο, 53 ετών, και εννέα μέλη της οικογένειάς του επιχείρησαν να εισέλθουν στην Κολομβία από την Ριοχάτσα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Γκουαχίρα.

  • Σύμφωνα με την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης, θέλησαν να «περάσουν μερικές μέρες στην χώρα έως ότου αποκατασταθεί η κρίση στην ηλεκτροδότηση στην Βενεζουέλα» και εξαιτίας της «ανυπόφορης ζέστης».
  • Κολομβιανοί αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας τους αρνήθηκαν την είσοδο καθώς αυτά τα συγγενικά πρόσωπα του Μαδούρο συγκαταλέγονται στον κατάλογο 300 ατόμων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην Κολομβία εξαιτίας της εγγύτητάς τους στον Βενεζουελανό πρόεδρο.

Ο ξάδερφος του Μαδούρο συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, καθώς και από την νύφη του, τον σύζυγό της και τρία ανήλικα παιδιά.

  • «Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας πεθαίνει στα νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροδότησης, δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα κοντά στο καθεστώς Μαδούρο να εισέλθουν στην Κολομβία για διακοπές», δήλωσε ο διευθυντής της μεταναστευτικής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μαδούρο «δικτατορία», είναι μεταξύ των περίπου 50 χωρών που αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με την Μπογοτά να ηγείται των διπλωματικών προσπαθειών εξοστρακισμού του Μαδούρο από την εξουσία.

Παρόλο που Κολομβία και Βενεζουέλα έχουν κοινά σύνορα 2.200 χλμ, η κυβέρνηση Ντούκε, που βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη Αυγούστου δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA, AFP
12/03/2019 23:06

72 ώρες δίνει το Καράκας στους Αμερικανούς διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν την χώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: