Είναι «πολύ καθαρό» ότι κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη, λέει ο Εκρέμ Ιμάμογλου




Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θώκο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης υποστήριξε πριν από λίγο ότι είναι «πολύ καθαρό» πως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) επικράτησε στον μεγαλύτερο δήμο της Τουρκίας.

«Ξέρω ότι κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη, είναι πολύ καθαρό», είπε ο υποψήφιος του CHP, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε δημοσιογράφους.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σύντομο ανυπόγραφο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εεφημερίδας Hürriyet επισημαίνει ότι ο επικεφαλής του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας, Sadi Güven, δήλωσε (περίπου στις 23:50 τοπική ώρα Αγκύρας) ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, με τα αποτελέσματα μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη να έχουν μείνει ‘κολλημένα’ εδώ και μία ώρα στο 98,8%

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ιμάμογλου κέρδισε, μην εγκαταλείψετε τις κάλπες

Τις εκλογές τις κέρδισε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) καλώντας τα στελέχη του κόμματός του να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι πρώτη φορά βρίσκονται ενώπιον μιας άδικης διαδικασίας, προσθέτοντας ότι δεν ταιριάζει στον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε διατελέσει και Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος της Βουλής να βγει και να πει ‘κερδίσαμε τις εκλογές’ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην κοιμηθούν για 48 ώρες, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις κάλπες στην Κωνσταντινούπολη. “Η άνοιξη θα έρθει και στην Κωνσταντινούπολη όπως ήρθε και στην Άγκυρα”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μεράλ Ακσενέρ: Κερδίζει ο Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου κερδίζει στην Κωνσταντινούπολη, δηλώνει η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ ενώ καταγγέλει και παρεμβάσεις κατά την εκλογική διαδικασία στο Μπαλίκεσιρ και στο Ουσάκ της Τουρκίας.

Η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι στην Κωνσταντινούπολη δεν έχουν δοθεί ακόμη τα αποτελέσματα κάποιων μεγάλων συνοικιών, λέγοντας πως όταν προστεθούν και αυτά θα δείτε ότι θα κερδίσει ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Απευθυνόμενη στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν του είπε “μην κουράζετε το λαό, δώστε τέλος στη ρητορική της έχθρας”.

ΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Ο Ιμάμογλου κέρδισε, μην εγκαταλείψετε τις κάλπες, καλεί τους πολίτες ο Κιλιτσντάρογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: