Διαλύει το…όνειρο Αμερικανός στρατηγός: Η μάχη κατά του ISIS απέχει πολύ από το να τελειώσει

O στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ότι η μάχη εναντίον του ISIS στην Συρία δεν έχει τελειώσει. @K24English
Η μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία «απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

  • «Οι πρόσφατες παρατηρήσεις των ανδρών και των γυναικών μας που βρίσκονται στο πεδίο δείχνουν πως ο πληθυσμός του Ισλαμικού Κράτους που έχει απομακρυνθεί από τα τελευταία απομεινάρια του χαλιφάτου (στο Μπαγκούζ, στη βορειοανατολική Συρία) παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετανόητος, αποφασισμένος και ριζοσπαστικοποιημένος», πρόσθεσε ο στρατηγός Βότελ μιλώντας σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου.
  • «Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα, δεν είναι η συνθηκολόγηση του Ισλαμικού Κράτους ως οργάνωσης, είναι στην πραγματικότητα μια υπολογισμένη απόφαση (των τζιχαντιστών) για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των οικογενειών τους και να διατηρήσουν τις δυνατότητές τους επωφελούμενοι από τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι καταυλισμοι εκτοπισμένων ή κρυπτόμενοι σε απομακρυσμένες ζώνες για να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν», πρόσθεσε.

«Ο φυσικός περιορισμός του χαλιφάτου είναι μια μνημειώδης στρατιωτική επιτυχία, όμως η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του βίαιου εξτρεμισμού απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και η αποστολή μας παραμένει η ίδια», συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Ο εξτρεμισμός είναι «το πρόβλημα μιας ολόκληρης γενιάς» και η διεθνής κοινότητα «θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειρισθεί τους χιλιάδες μαχητές και τα μέλη των οικογενειών τους που κρατούνται αυτή τη στιγμή από της Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», στις οποίες βασίστηκαν οι Δυτικοί για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, επισήμανε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
07/03/2019 17:55

Εμπόδια στον ανταγωνισμό βλέπει η ΕΕ από τμήμα του αγωγού TurkStream που διέρχεται από Σερβία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal