Διαδηλωτές εισέβαλαν στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας: Επενέβησαν οι αστυνομικές αρχές




Η αστυνομία εισήλθε στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης και προσπαθεί να απωθήσει εκτός, τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κάθισαν στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους σηκώνουν έναν έναν και να τους κουβαλούν έξω από την κεντρική είσοδο. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έξω από το κτήριο της τηλεόρασης όπου βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες επικρατεί ένταση.

Οι διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εισέβαλαν στο κτήριο πριν από δύο ώρες περίπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από την δημόσια τηλεόραση. Στο κτήριο εισήλθαν χωρίς να ασκήσουν βία αφού οι φύλακες τους άνοιξαν τις πόρτες. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης απαιτούν να βγουν απευθείας στο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Η διοίκηση της τηλεόρασης αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα τους επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι «προσπαθούν – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – να εφαρμόσουν το μακεδονικό σενάριο και να ανατρέψουν την νόμιμη εξουσία».

Η αντιπολίτευση διαδηλώνει για περισσότερο από τρεις μήνες ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Με στοιχεία ΑΠΕ,

Τουρκική προβοκάτσια με συμβολική κηδεία έξω από την Αγιά Σοφιά, για τα 49 θύματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: