Στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας η πρώτη κατοικία: Δεν υπήρξε απόφαση στο EWG




Το ζήτημα της πρώτης κατοικίας παραπέμπεται στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας, διότι στο EuroWorkingGroup στο οποίο συζητήθηκε το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν δόθηκε λύση.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ η συζήτηση που αφορά την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να πάει για μετά το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου.

Αναφορικά με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη οι επαφές ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους Θεσμούς ήταν συνεχεία. Ωστόσο δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων στο εν λόγω θέμα καθώς παραμένει «ανοιχτό» το νομοσχέδιο που θα εντάσσει στην πλατφόρμα και τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά δάνεια με τις παρακάτω προϋποθέσεις: η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μη ξεπερνά τα 250.000 ευρώ, το δάνειο να μην υπερβαίνει τα 130.000 ευρώ και το εισόδημα να κυμαίνεται από 12.000 έως 36.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Εάν το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας δεν δώσει λύση στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, τότε η ελληνική πλευρά θα περιμένει το επόμενο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 16 Iουνίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: