Δεν πήγε στον δικοινοτικό αγώνα ο Ακιντζί: Επικαλέστηκε τα μέτρα ασφαλείας του ΟΗΕ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν θέλησε σήμερα να σχολιάσει την απουσία του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τον δικοινοτικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της Magusa.

  • «Προτιμώ να παρακολουθήσω έναν αθλητικό αγώνα που στόχο έχει τη βελτίωση του κλίματος, να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές όταν οι ομάδες μας δεν είχαν πρόβλημα να αγωνίζονται μαζί και να ευχηθώ το συντομότερο να ζήσουμε τις ίδιες καλές στιγμές», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο γήπεδο στην Πύλα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τελικά δεν μπορούμε να διευθετήσουμε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Εμείς μπορούμε».

Σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι «η διευθέτηση ήταν ο αγώνας να γίνει εδώ, σε αυτό το γήπεδο».

Τα μέτρα ασφαλείας επικαλέστηκε ο Ακιντζί για μη παρουσία στον ποδοσφαιρικό αγώνα στην Πύλα 

Τα μέτρα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επικαλέστηκε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για να δικαιολογήσει τη μη παρουσία του στο σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα στην Πύλα μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της Magusa.

  • Όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογραφική διάσκεψη, τα Ηνωμένα Έθνη δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και σημείωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο στις ελεύθερες περιοχές.
  • Ο Ακιντζί είπε ότι παρίσταται σε εκδηλώσεις στις ελεύθερες περιοχές εάν θα υπάρξει ανάλογη εκδήλωση και στα κατεχόμενα.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε ευαισθησίες όσον αφορά την ισότητα των Τουρκοκυπρίων.

19/03/2019 11:59
ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέτου, Οντούλ Ασίκ
Λάρνακα-Κύπρος, 

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Κατρούγκαλου στη Λευκωσία: Στο επίκεντρο Κυπριακό και τριμερής

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: