Δεν έχουμε σκοπό να απειλήσουμε την Ελλάδα με την “Γαλάζια Πατρίδα”, λένε τουρκικές πηγές




Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα δεν αποτελεί μια δραστηριότητα έχει στόχο να απειλήσει τις γειτονικές χώρες αναφέρουν πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης προσθέτοντας ότι η Τουρκία είχε ενημερώσει την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο για την άσκηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αναφέρουν ακόμη ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν οι κοινή στόχοι του ΝΑΤΟ.

  • Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μια σημαντική ιδιαιτερότητα της άσκησης είναι ότι ήταν ανοιχτή στον τύπο και πως 50 δημοσιογράφοι τουρκικών αλλά και ξένων μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν την άσκηση από κοντά. Αναφέρουν ακόμη ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, έχει επίσης την ιδιαιτερότητα να είναι μια από τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται και έχουν δηλωθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας αμοιβαία στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Προσθέτουν ότι η εν λόγω άσκηση είχε ανακοινωθεί πέρσι τον Δεκέμβριο στις αρχές της Ελλάδας και αναφέρουν επίσης πως και η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ένα μέρος των ασκήσεων που έχει δηλώσει.

Οι ίδιες πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα αντίθετα με το τί μεταδόθηκε από ένα μέρος του ξένου Τύπου, δεν αποτελεί μια άσκηση που έχει στόχο την απειλή και πως με την άσκηση η Τουρκία σκοπεύει να συμβάλει στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής και τους κοινούς στόχους του ΝΑΤΟ.

Αναφέρουν ακόμη ότι η κάθε χώρα κάνει αυτές τις ασκήσεις για να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της και να δοκιμάσει τα συστήματά της και αποτελεί ένα εκ των ων άνευ καθηκόντων των ενόπλων δυνάμεων της. Τέλος αναφέρουν ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα πραγματοποιείται “στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
01/03/2019 13:32

 

Nα προετοιμαστούμε για έναν κόσμο με περισσότερους ρωσικούς πυραύλους, είπε ο Στόλτενμπεργκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: