Αυτή είναι η Ολυμπιακή Δάδα: Σε “άνθος κερασιάς” θα καίει η φλόγα το 2020




Έναν χρόνο πριν η Ολυμπιακή Φλόγα φτάσει από την Ελλάδα στην αεροπορική βάση Ματσουσίμα, στην επαρχία Μιγιάγκι, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκιο αποκάλυψε την Ολυμπιακή Δάδα.

Τη «σάκουρα» -άνθος κερασιάς- σχεδίασε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Τοκουτζίν Γιοσιόκα και στην κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε περίσσευμα και σκουπίδια από τα προσωρινά καταλύματα των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι του 2011. «Άνθη κερασιάς που ζωγράφισαν παιδιά στην κατεστραμμένη περιοχή ήταν η πηγή έμπνευσής μου» εξήγησε ο Γιοσιόκα.

«Σχεδίασα την Ολυμπιακή Δάδα για τους αγώνες στο Τόκιο το 2020 με την ευχή για ειρήνη και γιατρειά των καρδιών σε μια περιοχή που ανακάμπτει» είπε. «Το σχέδιο άρχισε αφότου, με παιδιά, ζωγράφισα, στην περιοχή που ανακάμπτει, άνθη κερασιάς. Τα άνθη που ζωγράφισαν ήταν όλα ζωηρόχρωμα, σαν να συμβόλιζαν μια σκηνή όπου οι άνθρωποι υπερβαίνουν και κάνουν μια καινούργια αρχή μετά την καταστροφή» πρόσθεσε. «Ήθελα, με το σχέδιό μου, να μεταφέρω στον κόσμο τη δύναμή τους. Το 2020, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει την Ιαπωνία όπως ανθίζουν οι κερασιές, και θα φωτίσει τον δρόμο μας προς την ελπίδα» εκμυστηρεύθηκε ο Ιάπωνας σχεδιαστής.

Για την κατασκευή της, επιστρατεύθηκε η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας. Κατασκευάστηκε από ένα μόνον φύλλο αλουμινίου. Έχει ύψος 71 εκατοστά, βάρος 1,2 κιλά και το σχήμα της είναι αυτό του παραδοσιακού συμβόλου «σάκουρα», του άνθους κερασιάς, του πιο γνωστού λουλουδιού της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο Τοκουτζίν Γιοσιόκα πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός εξασφαλίζει το να μη σβήσει η φλόγα την εποχή των τυφώνων και ότι η λαβή της διευκολύνει να την μεταφέρει ο οποιοσδήποτε.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας στην Ιαπωνία θα γίνει στην πόλη Φουκουσίμα, στις 26 Μαρτίου του 2020 και η δάδα θα κατευθυνθεί νότια, στην υποτροπική νήσο Οκινάουα που ήταν και το εναρκτήριο σημείο του ιαπωνικού τμήματος της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς του 1964. Θα φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα στις 10 Ιουλίου του 2020.

Βασίλης Τσεκούρας
26/03/2019 10:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

 

Αποκαλύφθηκε ο Skillzy, η επίσημη μασκότ του EURO 2020: Η θεαματική εκδήλωση (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: