Ας απορρίψει ο Πρωθυπουργός τις ανοησίες του κάθε Τσιρώνη: Το Καστελόριζο είναι Ελλάδα…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι πολύ περίεργο ότι όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες και ερχόμαστε πιο κοντά προς τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περίεργοι που συνεργάζονται με το κυβερνών κόμμα, εκδηλώνουν όλο και περισσότερο τον «εθνομηδενισμό» τους.

  • Πρόβλημα τους βέβαια. Είναι η ισχνή μειοψηφία. Ζημιά στο κόμμα τους και στους εαυτούς τους προκαλούν…

Αρκετοί άνθρωποι, που για διάφορους λόγους επέλεξαν τα τελευταία χρόνια να στηρίξουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν ταύτιζαν με τον «εθνομηδενιστικό» ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχούν για την πορεία που βλέπουν να παίρνουν τα πράγματα. Και απομακρύνονται. Μου θυμίζουν «άτακτη υποχώρηση»…

Οι επιλογές του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα είναι όλες λάθος, ξεκινώντας με την επιλογή κάποιων μελών του υπουργικού συμβουλίου, που βλέπουν την ελληνική σημαία και παθαίνουν νευρική κρίση.

  • Τι του συμβαίνει άραγε του Αλέξη Τσίπρα; Αποφάσισε ότι η ήττα έρχεται και θέλει να επιστρέψει στον μικρό, ακραίο και προβληματικό ΣΥΡΙΖΑ; Ή κάποιοι άλλοι λόγοι επηρεάζουν τις αποφάσεις του, που ίσως έχουν να κάνουν με τους παράγοντες που τον παρέσυραν σε μία κακή διευθέτηση του Σκοπιανού. Διότι, όπως είπαμε πολλές φορές, μπορούσε να κερδίσει περισσότερα απ’ όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και δεν το επιχείρησε…

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, συνεργαζόμενος οικολόγος -ή κάτι τέτοιο- με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε μία άποψη για το Καστελόριζο, που δεν αφορούσε τους κανόνες γεωγραφίας και άγγιζε με εθνικούς όρους τις θέσεις της Τουρκίας. Έκανε φοβερή προσπάθεια ο ανόητος για να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του νησιού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να τον αποδοκιμάσει. Όπως και τον βουλευτή του, τον Γιώργο Κυρίτση -ο οποίος σημειώνω απολογήθηκε 24 ώρες μετά το ατόπημα του για τις μολότοφ που …δεν σκοτώνουν(!)- όπως και την κ. Λοϊζου, για την «αγάπη» της στους Κουφοντίνες.

Έπρεπε να αποδοκιμάσει ο Αλέξης Τσίπρας ειδικά όσους παίζουν με τον πατριωτισμό των πολιτών. Είναι φρικτή ακόμα και η σκέψη ότι χαρίζετε τον πατριωτισμό στους ναζί της Χρυσής Αυγής; Τι δουλειά έχουν οι ναζί εθνικιστές με τον άδολο πατριωτισμό;

  • Είπε ο Γιώργος Βαρεμένος, ο καλός συνάδελφος, ότι όσοι διαμαρτύρονται για τα εθνικά θέματα είναι «χρυσαυγίτες». Και η αβίαστη απάντηση είναι: «όχι συνάδελφε δεν είμαστε χρυσαυγίτες». Ανησυχούμε. Διότι πήρατε φόρα και με τα υπόλοιπα εθνικά θέματα. Και ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζετε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τις «Πρέσπες», μας προβληματίζει περισσότερο και από την ίδια τη συμφωνία.

Χθες όλη η Ελλάδα τραγουδούσε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα». Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη εκατομμύρια Έλληνες τίμησαν την Επανάσταση εναντίον των Τούρκων με το συγκεκριμένο εμβατήριο. Προβλημάτισε καθόλου τον πρωθυπουργό αυτό το γεγονός; Ότι το συγκεκριμένο εμβατήριο εξελίσσεται σε «πράξη αντίστασης» εναντίον του «εθνομηδενισμού» του κόμματος που ηγείται;

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Αγαθονήσι και καλώς έπραξε. Ήταν και μία ευκαιρία να ζήσει ο ίδιος την επιθετικότητα της Τουρκίας. Κάποιοι στο κόμμα του την θεωρούν και δικαιολογημένη αυτή την επιθετικότητα. Θα το έχει ακούσει φαντάζομαι ότι το λένε.

  • Ο Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο συνάντησε πρόσφατα στην Άγκυρα έστειλε τα πολεμικά του πάνω από το Αγαθονήσι για να του θυμίσει ακριβώς του πρωθυπουργού ότι η Τουρκία έχει διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Με τα εθνικά θέματα, την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς. Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει -διότι οι ψεκασμένοι του 3% του ΣΥΡΙΖΑ ζουν σε άλλο κόσμο- ότι ο ίδιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Και όσο είναι πρωθυπουργός έχει ορκιστεί να διαφυλάξει την Ελλάδα από κάθε κίνδυνο.

Τον κ. Τσιρώνη και τον κάθε Τσιρώνη -τάση που κυριαρχεί στο ΣΥΡΙΖΑ- ο ίδιος ο πρωθυπουργός έπρεπε να τον επαναφέρει στην τάξη. Διότι ταυτίζει τον κ. Τσίπρα με πολιτικές που η πλειοψηφία του λαού απορρίπτει.

Ας αποφασίσουμε, πάντως, με αφορμή τη σαχλαμάρα του εν λόγω κυρίου Τσιρώνη, στο αυτονόητο: ότι το Καστελόριζο είναι Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα, που έσπευσε να υιοθετήσει και ο «πατέρας της ΑΟΖ», είναι μασκαραλίκια που δίνουν τροφή στην τουρκική προπαγάνδα… Αρκετά με τους ειδικούς, που αναλύουν την κατάσταση στην Ελλάδα ως να είναι …Ελβετοί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Φίλος αντιδρώντας σε ένα τίτλο της ιστοσελίδας μας (ΕΔΩ) μας έγραψε: Δεν ειναι “ψευδη” των Τουρκων. Απλως οι Τούρκοι λένε το γνωστό: εκεί (στο Αγαθονήσι) δεν ειναι δικη σας η κυριαρχία συνεπώς είναι αμφισβητούμενη γκρίζα ζώνη το νησί και ο εναέριος χώρος είναι ο διεθνής εναέριος χώρος. Συνεπώς, λέει ο κάθε Ερντογάν, τα αεροπλάνα μου κάνουν κανονικά άσκηση. Τι είπαν οι Τούρκοι στον ευρισκόμενο στο Αγαθονήσι πρωθυπουργό της Ελλάδας; ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ελληνικη κυριαρχία στην περιοχή αυτη… Δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και εθνικά με το ζήτημα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο “γάμος” που ευλογήθηκε από τον Πομπέο: Είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: