Άρνηση της Boeing να εκδώσει οδηγίες, αν δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες: Σε πτώση οι μετοχές




Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα πως οι έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος για να εκδώσει οδηγίες προς τους αερομεταφορείς που διαθέτουν τον τύπο 737 MAX 8, βάσει των πληροφοριών που διαθέτει έως τώρα.

  • «Η ασφάλεια αποτελεί την υπ’αριθμ. ένα προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε κάθε μέριμνα για να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος, συνεργαζόμενοι στενά με τις ενδιαφερόμενες ομάδες και όλες τις αρχές ασφαλείας που εμπλέκονται», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Boeing, σε δηλώσεις του που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Οι κινεζικές αεροπορικές αρχές καθήλωσαν σήμερα περίπου 100 Boeing Co 737 MAX 8, που αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τέταρτο των αεροσκαφών αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο.

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Boeing
Ο
ι μετοχές της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing υποχώρησαν κατά 9% σήμερα στις αγορές, καθώς μία προς μια οι αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το επιτυχημένο μοντέλο της 737 ΜΑΧ 8, έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους του αυτού τύπου των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Οι μετοχές της ανταγωνίστριας κατασκευάστριας εταιρείας Airbus κατέγραψαν άνοδο κατά 0,5%.

Πτώση κατά 1,6% σημείωσαν επίσης σήμερα και οι μετοχές της εταιρείας Safran SA, η οποία συνεργάζεται σε διεθνή κοινοπραξία με τη General Motors για την κατασκευή των κινητήρων LEAP-1B που χρησιμοποιούν τα μοντέλα τύπου 737 ΜΑΧ 8.

Αναβολή της τελετής παρουσίασης του Boeing 777Χ

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανέβαλε την τελετή παρουσίασης του αεροσκάφους 777X, μετά την χθεσινή συντριβή του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Η εταιρία προγραμμάτιζε την παρουσίαση του πρώτου 777Χ για την 13η Μαρτίου στο πλαίσιο ειδικής τελετής με την συμμετοχή προσκεκλημένων, διευθυντικών στελεχών της, προμηθευτών, αλλά και δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου.

Ωστόσο, η Boeing μετά τις τραγικές εξελίξεις της χθεσινής ημέρας στην Αιθιοπία, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της τελετής παρουσίασης του 777X, που είναι αεροσκάφος νέας γενιάς και ευρείας ατράκτου.

Η κατασκευάστρια εταιρία επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στην διερεύνηση και την παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις αρμόδιες αρχές της Αιθιοπίας, προκειμένου να διερευνηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της πτώσης του 737 ΜΑΧ 8.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια νέα ημερομηνία για την τελετή παρουσίασης του 777Χ.
11/03/2019 10:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σανγκάη, Κίνα

Ήταν η τυχερή μου μέρα, είμαι ζωντανός… Τι έγραψε στο Facebook ο Αντώνης Μαυρόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: