Αποδοκιμασίες και συνθήματα για την Μακεδονία στις παρελάσεις Θεσσαλονίκης και Κρήτης (video)




Με τιμές, εθνική υπερηφάνεια, αλλά και διαμαρτυρίες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

  • Στην συμπρωτεύουσα, ελληνικές σημαίες με το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας σήκωσαν πιστοί μετά το τέλος της πανηγυρικής δοξολογίας μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη ενώ έψαλαν τον εθνικό ύμνο και το “Μακεδονία ξακουστή” ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

  • Πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν μακριά από την εξέδρα των επισήμων φώναξαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και αποδοκίμασαν τους πολιτικούς. Την κυβέρνηση στην μαθητική παρέλαση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ακούστηκαν έντονα και από τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.

Η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30.

Στην φετινή παρέλαση συμμετέχει μεταξύ άλλων και αντιπροσωπευτικό άγημα των Ποντίων, υπό τον συντονισμό της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης ως ελάχιστος φόρος τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Διαμαρτυρίες με πλακάτ στην Κρήτη

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου και στην Κρήτη, όπου τα βλέμματα όλων συγκέντρωσαν οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

  • Λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, μερίδα πολιτών πραγματοποίησε διαμαρτυρία, με πανό και πλακάτ, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην εξέδρα των επισήμων, την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, Nea Kriti, Thessnews.gr

Στο Αγαθονήσι ο Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: