Απίστευτος καυγάς του Γιαννακόπουλου με τους Αγγελόπουλους: «Αντίο, αντίο εκεί στην Α2»




Η ένταση που προκλήθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, λίγο μετά την έναρξη της κρίσιμης σύσκεψης ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και στον Γιώργο Βασιλειάδη, ενόψει του ντέρμπι, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, και που οδήγησε στην αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την αίθουσα, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη λίγο αργότερα.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού περίμενε έξω από το κτίριο τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, φωνάζοντας συνθήματα για υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2!

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ο «ισχυρός άνδρας» των «πρασίνων» ήταν εξοργισμένος από την συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» παραγόντων, όπως ο ίδιος υποστήριζε. Με το που τους είδε να φεύγουν από το κτίριο φώναζε «αντίο, αντίο εκεί στην Α2″, ενώ τους κατηγορούσε ότι «φεύγετε με την αστυνομία», τονίζοντας ότι 200 αστυνομικοί τους είχαν υπό την προστασία τους.

Γιαννακόπουλος: «Με έσπρωχνε βίαια ο Γιώργος Αγγελόπουλος»

«Παρωδία» χαρακτήρισε την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με στόχο να βρεθούν λύσεις και να εκτονωθεί η κρίση στο ελληνικό μπάσκετ ο ιδιοκτήτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», με δηλώσεις του στον “Σπορ FM”, λίγα λεπτά αφού είχε αποχωρήσει έξαλλος από τη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφούς Αγγελόπουλους, τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Αριστείδη Γολέμη κατήγγειλε πως «με έσπρωχνε βίαια ο Γιώργος Αγγελόπουλος».

Μάλιστα, κάλεσε δημόσια, ων «στον αέρα», τον Γιώργο Αγγελόπουλο: «Ευχαρίστως, είμαι εδώ κάτω, έξω από το Υπουργείο, να κατέβει τώρα εδώ να έρθει να με σπρώξει!» Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε μετά την άποψη πως «οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός ήρθαν μόνο για να προκαλέσουν, μόνο για να ξαναβγεί στη δημοσιότητα “Μπάχαλο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού”» και δεν δίστασε να πει για την πρωτοβουλία του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη πως «σε όλα αυτά υπάρχει ένας ηθικός αυτουργός, ο οποίος είναι ο κύριος Βασιλειάδης». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου «ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία, θα επιβάλει τις αλλαγές βάσει νόμων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM:

«Σήμερα έγινε μία σύσκεψη παρωδία. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης με ειρωνευόταν και κάποια στιγμή με απείλησε “Δημητράκη θα σε τσακίσω… βγες έξω!”. Eίπα στον κύριο υπουργό πως με όλον τον σεβασμό, έχω έρθει μόνο για εσάς γιατί σέβομαι εσάς, ως πρόσωπο, ως πολιτικό, αλλά και ως θεσμό. Ήρθα εδώ, αν και ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται σε μία τέτοια σύσκεψη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η αιτία που δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός ή που δεν θα γίνει ο αγώνας. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Σηκώθηκα να φύγω από τη στιγμή που ο κύριος υπουργός δεν πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον κύριο Σκινδήλια, αφού πρώτα με απείλησε, να βγει έξω.

Σηκώθηκα, πήγα να φύγω και τότε ήρθε ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος, βίαια με έσπρωχνε να ξαναπάω στην καρέκλα. Γύρισα τότε στον υπουργό και τον ρώτησα: “Kύριε υπουργέ, είναι δυνατόν αυτά να γίνονται μέσα στο Υπουργείο σας; Υπάρχει άνθρωπος του αρχηγείου της Αστυνομίας εδώ; Είδατε μόλις τώρα τη βιαιοπραγία; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, είτε να συλληφθεί, είτε να τον βάλετε σε τάξη! Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, είτε από τον άνθρωπο που εκπροσωπούσε την ελληνική Αστυνομία, είτε από τον ίδιο τον Υπουργό. Να έρχομαι εγώ, Παρασκευή βράδυ, επειδή με κάλεσε ο υπουργός, σε κάτι που δεν αφορά τον Παναθηναϊκό, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του και εντός του γραφείου του να υφίσταμαι απειλές και να με χτυπούν… γιατί αυτό έγινε μέσα στη συνάντηση… ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος βίαια με έσπρωχνε να πηγαίνω προς την καρέκλα, δεν είχα τη δυνατότητα να αντιδράσω, είμαι πρόσφατα εγχειρισμένος, αλλιώς δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δημοσίως λέω, ευχαρίστως, είμαι εδώ κάτω, έξω από το Υπουργείο, να κατέβει εδώ να έρθει να με σπρώξει! Όλα αυτά έχουν γίνει σήμερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν δεκτικός στις προτάσεις της ΑΕΚ, να καθίσουμε να δούμε τι προτάσεις μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι για το καλό του μπάσκετ. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός ήρθαν μόνο για να προκαλέσουν, μόνο για να ξαναβγεί στη δημοσιότητα “Μπάχαλο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού” και σε όλα αυτά υπάρχει ένας ηθικός αυτουργός, ο οποίος είναι ο κύριος Βασιλειάδης,» δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όταν κλήθηκε να αποκαλύψει τι συζήτησαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού απάντησε: «Το πρώτο πράγμα που ειπώθηκε ήταν πως όταν είπα ότι είναι ευθύνη του Ολυμπιακού το που έχει φτάσει το μπάσκετ, γυρίζει τότε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και μου λέει “κόψε τις μ… “ Toυ απάντησα, “όπως εγώ σου μιλάω με σεβασμό, το ίδιο θέλω να μου μιλάς κι εσύ”. O κύριος Σκινδήλιας συνέχισε “κόψτα Δημητράκη, θα σε τσακίσω, κάτι που ήταν ξεκάθαρη πρόκληση”. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν εις γνώση του κύριου Βασιλειάδη, αλλά όλα αυτά ήταν μία κακοστημένη φάρσα από την αρχή. Ήταν προμελετημένο να γίνει αυτό ακριβώς που έγινε σήμερα».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρόσθεσε:

«Αντί να μιλάμε για την Κυριακή και για το πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση του Παναθηναϊκού που οφείλει να πάει στο ΣΕΦ για να κλείσει το φύλλο αγώνα, κατέβει δεν κατέβει ο Ολυμπιακός, γύρισε ο Ολυμπιακός και μας είπε: “ποσώς δεν μας ενδιαφέρει η αποστολή σας, ποσώς δεν μας ενδιαφέρει η σωματική σας ακεραιότητα, εμείς δεν κατεβαίνουμε. Kάντε ό,τι θέλετε”. Ρωτάω τον κύριο υπουργό και του λέω: “Eίναι δυνατόν γηπεδούχος ομάδα να μην διασφαλίζει ότι θα είναι ανοικτό το γήπεδο ώστε να μπορέσει η αποστολή κάπου να παρκάρει, κάπου να μπει στα αποδυτήρια;” Δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Το μοναδικό πράγμα που συζητήθηκε, ενώ μας κάλεσαν να συζητήσουμε για έναν αγώνα που θα γινόταν την Κυριακή και πως θα μπορέσουμε αυτό να μην επιφέρει περαιτέρω κακό στο ελληνικό μπάσκετ, συζητούσαν η ΕΟΚ με τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία και τι θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός και σε αυτή την πρόταση ήταν θετικός. Είπαμε ότι βεβαίως θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε επιτροπή για να συζητήσουμε για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό, όμως θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι γιατί όλες οι ομάδες έχουν υπογράψει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε. Σας πηγαίνω πίσω λίγα χρόνια, όταν εγώ δεν συμμορφωνόμουν με τους κανόνες, έχω υποστεί να πληρώσω πάνω από 1 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη και πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα. Μου έχει στερηθεί η φίλαθλος ιδιότητα και όλα αυτά σωστά γιατί έσφαλα! Γιατί πήγα εκτός των γραμμών των νόμων και των κανονισμών. Το κράτος δεν είναι Ολυμπιακός».

Ερωτηθείς αν έχει βάσει η καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφτυσε τον Γιώργο Σκινήλια, εκείνος απάντησε: «Είναι ψεύδη. Όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέληξε: «Ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία θα επιβάλει τις αλλαγές βάσει νόμων. Οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε. Είναι στημένο από τον Βασιλειάδη. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντιμετώπιση, να σε απειλούν και να σε χτυπάνε και ο υπουργός να κοιτάει. Ήμασταν 30 άτομα και δεν επενέβη ο Υπουργός. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Οριστική ματαίωση του ντέρμπι των «αιωνίων»: Κατακυρώνεται υπέρ του «τριφυλλιού»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: