Απελάθηκε δημοσιογράφος του Reuters διότι κάλυπτε διαδηλώσεις κατά του Μπουτεφλίκα

Algerians protest against President Abdelaziz Bouteflika in Algiers, Algeria, 29 March 2019. Protests continue in Algeria despite Algeria’s president announcement on 11 March that he will not run for a fifth Presidential term and postponement of presidential elections previously scheduled for 18 April 2019 until further notice. EPA,MOHAMED MESSARA
Οι αρχές της Αλγερίας απέλασαν σήμερα τον δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters Τάρεκ Αμάρα, ο οποίος είχε συλληφθεί επειδή κάλυψε μια διαδήλωση εναντίον το προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Ο Αμάρα, που έχει τυνησιακή υπηκοότητα, συνελήφθη το Σάββατο αφού νωρίτερα μια επίσημη πηγή διέψευσε το ρεπορτάζ του Reuters σύμφωνα με το οποίο 1 εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση της 29ης Μαρτίου ζητώντας την παραίτηση του Μπουτεφλίκα και των στενών συνεργατών του.

Ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το μέγεθος της διαδήλωσης.

Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου είπε σήμερα ότι το Reuters εμμένει στο ρεπορτάζ του. “Ανησυχούμε” για την αντιμετώπιση που είχε ο Αμάρα από τις αρχές της Αλγερίας και “ζητουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα”, είπε ο εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας “σωστή και ισορροπημένη” την κάλυψη του θέματος από τον δημοσιογράφο.

Ο Αμάρα οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο και επιβιβάστηκε σε πτήση για την Τύνιδα.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, η Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας διέψευσε “όσα κυκλοφορούν, ιδίως σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, στα μέσα ενημέρωσης, εθνικά ή ξένα, για τη συμμετοχή στις πορείες” που έγιναν στο Αλγέρι την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμάρα, που εργάζεται ως ανταποκριτής στην Τυνησία, είχε έγκυρη διαπίστευση για να καλύψει τις εξελίξεις στην Αλγερία ως ειδικός απεσταλμένος του πρακτορείου.

31/03/2019 21:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Αλγέρι, Αλγερία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal