Απάντηση Γεωργιάδη για τον Συνεργατισμό: Άλλο πολιτική ευθύνη και άλλο υπευθυνότητα




Διαφορετικό ζήτημα είναι η πολιτική ευθύνη και διαφορετικό ζήτημα είναι η πολιτική υπευθυνότητα, που χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

  • Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το πόρισμα, είπε ότι “δεν μπορώ ασφαλώς να σχολιάσω μια έκθεση την οποία δεν έχω δει. Ασφαλώς θα μελετηθεί. Αλλά θέλω να πω το εξής: Στην περίπτωση του Συνεργατισμού κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια χρόνια τοξική κατάσταση. Πιθανώς κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη. Πιθανώς κάποιοι να επιθυμούσαν τη διατήρηση αυτής της κατάστασης”.

Η θέση της Κυβέρνησης, συνέχισε, ήταν διαφορετική και η Κυβέρνηση έλαβε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις και τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων είναι ήδη ορατά.

“Εχουν οδηγήσει οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας, έχουν οδηγήσει στη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας μέσα από τις διαδοχικές αναβαθμίσεις, έχουν διασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική”, ανέφερε.

  • Επανέλαβε πως “είναι κατανοητό και είναι σεβαστή η όποια διαφορετική πολιτική άποψη. Ομως, η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης ήταν ξεκάθαροι, όπως εξίσου ξεκάθαρος είναι και ο διαχωρισμός, η διάκριση μεταξύ της πολιτικής ευθύνης και της πολιτικής υπευθυνότητας, που θεωρώ πως έχει χαρακτηρίσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης”.

Ερωτηθείς εάν θα αναλάβει τις ευθύνες που του επιρρίπτονται, είπε ότι “όπως σας έχω πει, διαφορετικό ζήτημα είναι η πολιτική ευθύνη και διαφορετικό ζήτημα είναι η πολιτική υπευθυνότητα, που χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης”.

“Θα επανέλθω όταν έχω την ευκαιρία να μελετήσω την έκθεση”, είπε, τέλος, ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
06/03/2019 13:42

 

Μεγάλο υπεύθυνο για τον Συνεργατισμό “δείχνει” τον Γεωργιάδη το πόρισμα της Ερευνητικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: