Ανεπανάληπτο θέαμα στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας: Εντυπωσιακά τα άρματα




Το ελπιδοφόρο μήνυμα, αυτό της χαράς για την ζωή, μετέφεραν με τον πιο αισιόδοξο τρόπο οι 40.000 καρναβαλιστές, προσφέροντας κατά την διάρκεια της μεγάλης παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού ένα ανεπανάληπτο θέαμα με το χορό, το τραγούδι και την ευρηματικότητά τους.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι νέες και οι νέοι της Πάτρας, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, μετέδιδαν σε όλη τη πόλη και στους χιλιάδες επισκέπτες το εκρηκτικό τους κέφι.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη μπάντα του δήμου Πατρέων να παιανίζει καρναβαλικούς σκοπούς και αντιπροσωπεία των σωματείων των σοκολατοριχτών, οι οποίοι προσέφεραν στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη ένα καλάθι με σοκολάτες. Αμέσως μετά ο δήμαρχος μοίρασε τις σοκολάτες στους θεατές της παρέλασης.

Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» και ακολούθησαν οι «Στρατηγοί» του πατρινού Καρναβαλιού με τα υπέροχα αυτοκίνητα και τις μεταμφιέσεις τους, έχοντας μάλιστα στις τάξεις τους και την «βασίλισσα Ελισάβετ».

Κατόπιν, παρήλασε το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του φετινού βασιλιά καρνάβαλου που σατίριζε την αστική δημοκρατία, ενώ το άρμα της βασίλισσας, Αναστασίας Ψαρρού, ήταν η ανάπτυξη με τη μορφή ενός εξωπραγματικού τέρατος, του γορίλα Κινγκ – Κονγκ.

Παράλληλα, το άρμα της βασίλισσας συνοδευόταν από τους «νερουλάδες» της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης.

Στο μεταξύ, έπειτα από αρκετά χρόνια φέτος παρήλασε το άνθινο άρμα, που είχε δημιουργηθεί με 40.000 γαρύφαλλα και ήταν αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης. Μάλιστα πάνω στο άρμα ήταν η περσινή βασίλισσα του καρναβαλιού, Όλγα Κατσάρα.

Κατόπιν ακολούθησαν και τα υπόλοιπα εντυπωσιακά άρματα, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, δηλαδή «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Σούπερ Ήρωες», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των Μικρών, «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Ζουζούνι», «Κουτάβι», «Κάστρο», και «Ποσειδώνας».

Επίσης παρήλασε και το άρμα της αιμοδοσίας, με τον Σκρουτζ να στέλνει το μήνυμα, «Μην είσαι τσιγκούνης, δώσε λίγο από το αίμα σου».

Μετά τα άρματα ήλθε η μεγάλη στιγμή για τους χιλιάδες καρναβαλιστές, οι οποίοι με τις καλλιτεχνικές και σατιρικές μεταμφιέσεις τους, τις υπέροχες κατασκευές τους και τα καταπληκτικά άρματα των πληρωμάτων, αλλά κυρίως το ανεξάντλητο κέφι, την αστείρευτη φαντασία και την δημιουργικότητά τους, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα, αποσπώντας τον θαυμασμό των χιλιάδων θεατών.

Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών, ανεβασμένοι στα άρματά τους, γλύκαναν τους θεατές με τις ρίψεις μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας.

Η αυλαία του φετινού καρναβαλιού θα πέσει στις 21:00 το βράδυ, με την καθιερωμένη τελετή λήξης στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Greece

Η μεγάλη παρέλαση του πατρινού Kαρναβαλιού: Το εντυπωσιακό άρμα της βασίλισσας (photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: