Αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Νομική Υπηρεσία για το πόρισμα του Συνεργατισμού




Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη Νομική Υπηρεσία για το τί δέον γενέσθαι με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

Στις συσκέψεις συμμετέχουν οι δύο ομάδες που έχουν συσταθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα για να μελετήσουν το πόρισμα προκειμένου να αποφασιστεί το κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη ανακρίσεων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων.

  • Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αυτή την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει νέα σύσκεψη της ομάδας που διερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, ενώ για αύριο το μεσημέρι ορίστηκε νέα σύσκεψη της ομάδας που διερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης αστικών αδικημάτων.
  • Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, λόγω του όγκου του πορίσματος, που υπερβαίνει τις 800 σελίδες, αλλά και των άλλων σοβαρών υποθέσεων που χειρίζονται τα μέλη των δύο ομάδων ενώπιον δικαστηρίων, υπολείπεται ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει προτού ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είχε ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση του ότι η εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή/και αστικών αδικημάτων θα γίνει ανεξάρτητα από το εάν αυτά συνέβαλαν ή όχι στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα.

28/03/2019 13:39
ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ
Λευκωσία- Κύπρος

 

Σε περιπέτειες λόγω Brexit οι “Βρετανοί Κύπριοι”: Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: